Partiju vadības deklarēšanās ideju vērtēs valdība • IR.lv

Partiju vadības deklarēšanās ideju vērtēs valdība

10
Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Saeimas komisija konceptuāli vienojas, ka šādu regulējumu varētu paredzēt

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija pirmdien nolēma izslēgt no Interešu konflikta novēršanas likuma deputāta Kārļa Šadurska (TP) sagatavotos priekšlikumus, kas paredzēja prasību partiju valdes locekļiem iesniegt amatpersonas deklarāciju. Deputāti gan vienojās, ka konceptuāli varētu runāt par nepieciešamību šādu regulējumu iekļaut citos likumos attiecībā uz tiem politiskajiem spēkiem, kas tiek pārstāvēti Saeimā vai pašvaldībās.

Deputāti arī vienojās lūgt valdību sagatavot atzinumu par iespējām politisko partiju likumā, administatīvo pārkāpumu likumā un kriminālprocesā likumā noteikt prasību to politisko spēku valžu locekļiem, kas ir pārstāvēti parlamentā vai arī vismaz vienā pašvaldībā, iesniegt deklarācijas, kā to pašlaik jau dara valsts amatpersonas. Šādas deklarācijas būtu jāiesniedz ik gadu, kā arī sākot un beidzot pildīt amata pienākumus.

Šie priekšlikumi, kuriem būtu jāietver ministriju un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vērtējums, ir jāiesniedz komisijai līdz 1.septembrim.

Jau vēstīts, ka Zatlers arī šo likumu nodeva otrreizējai caurlūkošanai. Valsts prezidents norādīja, ka atbalsta prasību par politisko partiju vai partiju apvienību valdes priekšsēdētāju un valdes locekļu mantiskā stāvokļa caurskatāmības nodrošināšanu, tomēr, pieņemot likumu, nav ņemts vērā, ka politisko partiju vadības (valdes priekšsēdētāja un locekļu) statuss neatbilst valsts amatpersonas statusam un viņu darbības regulēšana ir ārpus likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" darbības jomas.

Komentāri (10)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu