Aptaujas: vēlēšanās uzvarējis Komorovskis • IR.lv

Aptaujas: vēlēšanās uzvarējis Komorovskis

24
EPA/LETA

Aptaujas rāda, ka Komorovskis saņēmis 52,63% vēlētāju atbalstu, bet Kačiņskis – 47,37%

Prezidenta pienākumu izpildītājs, parlamenta spīkeris Broņislavs Komorovskis svētdien notikušajā Polijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā  ieguvis lielāku vēlētāju atbalstu nekā viņa konkurents, bijušais premjerministrs Jaroslavs Kačiņskis, atsaucoties uz vēlētāju aptaujām pie iecirkņiem, ziņo BBC.

Polijas sabiedriskā televīzija vēsta par TNS aptauju, kas liecina, ka valdošās "Pilsoniskās platformas" kandidāts Komorovskis saņēmis 52,63% vēlētāju atbalstu, bet opozīcijas partijas "Likums un taisnīgums" pretendents Kačiņskis – 47.37%. Kā vēsta BBC, Kačiņskis ir apsveicis Komorovski ar uzvaru.

Esam jau rakstījuši, ka pirmstermiņa prezidenta vēlēšanas tiek rīkotas, jo līdzšinējais valsts galva Lehs Kačiņskis 10.aprīlī zaudēja dzīvību Smoļenskas aviokatastrofā.

Vairāk informācijas Polijas sabiedriskās televīzijas un laikraksta Gazeta Wyborcza interneta vietnēs.

.

Komentāri (24)

Arija Saleda 05.07.2010. 07.55

Kāds var man paskaidrot, ja balso otrā kārtā tad ir svarīgi, lai vēlēšanās piedalās vismaz 50 %, jeb tas vispār nav svarīgi?

0
0
Atbildēt

0

mary75 05.07.2010. 07.37

Ar ko poļus var apsveikt.
Par pilsonisko platformu balso liberāli un proeiropeiski noskaņotie, vidusslānis, bagātākie poļi.
Latvijā, nešaubīgi, uzvarētu populistiskā, konservatīvā Kučinska platforma, kur liela teikšana baznīcai.

+1
-1
Atbildēt

1

    andrisskrastins > mary75 05.07.2010. 09.04

    dzeris49: Kristīgajiem politiķiem Latvijā nekad vairāk par 10% nav bijis.

    0
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 05.07.2010. 10.11

Neesmu polis, bet man no malas skatoties, ļoti patika Leha Kačinska nacionāli konservatīvā politika! Patika, ka Polijai vienmēr bija savs viedoklis ES uz to Polija pastāvēja un re, skat, noslēgts līgums ar ASV par pretraķešu aizsardzības sistēmu un arī ASV karavīri uzturēsies Polijā! Forši, jo krievi var kliegt cik grib un lolot impēriskās tieksmes, bet poļi sevi ir nodrošinājuši atšķirībā no mums Latvijā, kur daudzi latvieši pat fano par SC, kurš jau nu ir pateicis, ka tāds NATO vairogs Latvijai nav vajadzīgs! Te skaidri redzams kremļa interešu lobijs, bet vidējais latvietis ne ko redz, ne ko dzird, kamēr iebrauc mēslos!

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu