Vilnītis Strīķei aizliedz sniegt interviju • IR.lv

Vilnītis Strīķei aizliedz sniegt interviju

6
EPA/LETA

Jaundžeikars: Vilnītis ir saņēmis norādījumus, viņš to zina, un viņš tos pilda

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Normunds Vilnītis aizliedzis savai vietniecei Jutai Strīķei sniegt interviju žurnālam „SestDiena”, žurnālam to apstiprināja pati Strīķe.

„Neko vairāk viņš nepaskaidroja. Tāpēc man nav skaidrs, ko darīt, ja, piemēram, Saeimā, iznākot no komisijas sēdes, mani „noķers” kāds žurnālists. KNAB oficiālo viedokli drīkst paust  tikai ar priekšnieka atļauju, taču es jau varu runāt par kontrabandu un citām lietām, varu paust nevis biroja viedokli, bet savu, ” vēlāk žurnālam skaidrojusi Strīķe.

„Melns uz balta tas nekur nav reglamentēts.. Taču mūsu uzdevums ir nodrošināt informācijas pieejamību, tātad saturu. Tagad mēs runājam par interviju, tātad formu. Šobrīd birojam nav sakāms nekas būtisks, iespējams, kaut kas mainīsies pēc 1.septembra, kad būs skaidrība par reorganizāciju,” žurnālam biroja atteikumu intervēt Strīķi norādījis KNAB sabiedrisko attiecību speciālists Andris Vitenbrugs, piebilstos, ka Strīķe, ja vēlas, var stāstīt par saviem hobijiem, privāto dzīvi, hokeju, asins nodošanu vai futbola čempionātu. Vēlāk Vitenburgs gan skaidrojis, ka aizliegums nav vērst pret kādu konkrētu darbinieku, KNAB pozīcija esot „biroja vadībai atturēties no intervijām, lai „neļautu amatpersonu izteikumus raut ārā no konteksta.”

Vilnītis nav reaģējis ne uz telefona zvaniem, ne īsziņām. Vitenburgs vēlāk norādījis, ka interviju „SestDienai” nesniegs arī Vilnītis.

Nacionālās drošības padomes loceklis Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) norādījis, ka KNAB nav nepieciešama publicitāte un jebkurā iestādē visus jautājumus izlemj priekšnieks. „Vilnītis ir saņēmis norādījumus, viņš to zina, un viņš tos pilda,” sacīja Jaundžeikars, gan atsakoties atbildēt, kādus norādījumus Vilnītis saņēmis un kurš viņam tos devis. Jaundžeikars gan licis saprast, ka, iespējams, norādījumi doti Nacionālās drošības padomes sēdes laikā.

.

Komentāri (6)

ilmisimo 03.07.2010. 16.34

Roza viņiem jau ir.

Kārlis vēl gatavojas?

+4
0
Atbildēt

0

mary75 03.07.2010. 11.32

Pēc etniskām tīrīšanām, kas notika Oršas un Džalalabadas apgabalā, un uz ko mierīgi noskatijās gan “civilizētas” valstis, gan tas veidojums, ko Krievija sauc par NATO alternatīvu, un kurā iesaistīta gan pati Kirgīzija, gan Krievija, gan citas Vidusāzijas valstis, no visiem iespējamiem iznākumiem tas nav vissliktākais.
Kaut arī, visus uzbeku bēgļus Karimovs padzinis atpakaļ uz Kirgīziju, tie sēžot savos anklāvos, daudzi pie nodedzinātām mājām, un baidās iziet kaut kur tālāk, iztiekot no humanitarās palīdzības.
Un jaunā vara jau mēģinot atbildību par nemieriem uzvelt pašiem uzbekiem, jo pie varas visur tikai kirgīzi.
Daudzi domā, ka tur vēl nekas nav beidzies.
Un visur pasaulē klusums un miers.
Jo nedrīkst nogalināt tikai Paslestīnas teroristus, kaut pašaizsardzības nolūkā, kā Izraela uz tā “miera” kuģa.
Pāris tūkstošu nogalinātu uzbeku nevienu nesatrauc.

+4
-1
Atbildēt

0

austrisv 03.07.2010. 14.26

Kas viņa par Kirgiztānas prezidenti? Vai tad viņa pie varas nokļuva pēc vēlēšanām. Ir gan labi, sagrābj varu, un tad inaugurējas kā prezidente! Cik tad tas ir likumīgi?

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu