Sāk procesu par rakstu Daugavpils portālā • IR.lv

Sāk procesu par rakstu Daugavpils portālā

29
Elmārs Rudzītis, F64

Rakstā, kuru pārbauda DP, deportācijas saukts par pārāk maigām

Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu par Daugavpils ziņu portālā "Gorod.lv" publicēto rakstu, kur pausts, ka 1941.gadā Latvijā notikušās deportācijas uzskatāmas par pārāk maigām, ziņo BNS.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma panta par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma publisku slavināšanu vai īstenotā genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma publisku noliegšanu vai attaisnošanu, sacīja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.
Par to draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem vai piespiedu darbs. Kriminālprocess sākts par faktu un aizdomās turēto pagaidām nav.

Daugavpils pilsētas ziņu portālā "Gorod.lv" publicētā rakstā, ko sagatavojis Daugavpils "Pilsētas attīstības kustības" pārstāvis Ruslans Jefimovs, norādīts, ka padomju varas 1941.gadā veiktās Latvijas iedzīvotāju deportācijas bijušas pārāk maigas, atgādina BNS.

Okupācijas muzeja vēsturnieks Ritvars Jansons aģentūrai BNS iepriekš sacīja – viedoklis, ka Latvijas okupācija un tās režīma izdarītie pārkāpumi ir bijusi humāna akcija, ir uzskatāms par noziegumu pret cilvēci. Šādiem viedokļiem publiskā telpā kļūstot biežākiem, Latvijai būtu vērtīgi apdomāt ieviest Lietuvas praksi, kur par nacisma un komunisma noziegumu slavināšanu vai noliegšanu var draudēt kriminālatbildība.

.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu