Mediju likumam vien īslaicīgi ielāpi • IR.lv

Mediju likumam vien īslaicīgi ielāpi

21
Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Nule pieņemto un Saeimai atgriezto Elektronisko mediju likumu var nākties labot arī turpmāk

Valsts prezidents Valdis Zatlers, atgriežot Saeimai otrreizējai caurlūkošanai jauno elektronisko mediju likumu, nav aicinājis labot likumprojektu atbilstīgi Eiropas Komisijas direktīvai, kas liedz diskriminēt seksuālās minoritātes, tāpēc, visticamāk, likumprojekts jau drīz vien pēc atkārtotas caurlūkošanas būs atkal jālabo, Ir.lv sacīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ingrīda Circene (JL).

Deputātei komisijas sēdēs izdevies panākt seksuālo minoritāšu diskriminācijas aizlieguma ievērošanu, taču Saeimas sēdē tautas kalpi balsojuši citādi. ''Es varu atbildēt par saviem deputātiem, bet ne par visu Saeimu,'' sacīja Circene, norādot, ka šobrīd likumprojektā šo jautājumu nevarot risināt, jo uz to kā nepilnību, atgriežot likumprojektu, nav norādījusi Valsts prezidenta kanceleja.

Circene gan atzina – iespējams, labi, ka prezidents neesot norādījis uz šo nepilnību, jo pretējā gadījumā diskusijas par seksuālo minoritāšu diskriminācijas aizlieguma iekļaušanu varētu aizkavēt likumprojekta labojumu pieņemšanu, kā rezultātā Latvijai varētu nākties maksāt Eiropas Komisijai bargu soda naudu par citas direktīvas neieviešanu.

Savukārt Valsts prezidenta likumdošanas padomniece Sandra Sondore-Kukule Ir.lv sacīja, ka Valsts prezidents likumprojektu atgriezis otrreizējai caurlūkošanai pirms vēl bija saņemta apvienības ''Mozaīka'' vēstule ar iebildumiem. Valsts prezidents ņēmis vērā ierobežoto laiku likumprojekta pieņemšanai, tādēļ izcēlis trīs uzlabojamos jautājumus, taču vēstules beigās norādīts, ka jāturpina darbs pie likumprojekta uzlabošanas arī citādi.

Kā atzīmēja Kukule, Valsts prezidenta kanceleja, pētot esošo likumdošanu, konstatējusi, ka Latvijas pieeja kopumā atbilst Eiropas cilvēktiesību konvencijai, jo ne vien elektronisko mediju likumprojektā, bet arī citos likumos, piemēram, administratīvā procesa un kriminālprocesā, noteikts diskriminācijas aizliegums ar piebildi ''un citos veidos'', kas arī nosaka aizliegumu diskriminēt pēc seksuālās orientācijas.

Jau vēstīts, ka Saeimas komisija atsākusi darbu pie elektronisko mediju likuma. Iecerēts, ka Saeima par to atkārtoti lems 12.jūlijā.

.

Komentāri (21)

mazais peliš 01.07.2010. 14.01

No savas un bijušo kolēģu pieredzes varu teikt, ka Ingrīda Circene ir viena no retajiem valsts varas orgānos, kas izprot un reāli cīnās par ikkatra cilvēka sociālajām tiesībām – gan seksuālo minoritāšu, gan cilvēku ar garīgiem traucējumiem. Atšķirībā no dāmām, kuras demonstrēja nožēlojamu stulbumu un liekulīgu populismu ar savu priekšlikumu ierobežot sieviešu tiesības pār savu ķermeni, Circenes kundze no manis oktobrī saņems plusu.

+19
-1
Atbildēt

1

mary75 01.07.2010. 13.57

Izskatās, saeimā mums pilns ar latentiem homoseksualistiem, ja jau daudzi jūtas tik ļoti apdraudēti no seksuālo minoritāšu diskriminācijas aizlieguma.
Vispār, kārtējā mūsu tumsonīgās Saeimas pērle, uz līdzenas vietas Latvija atkal pataisīta par izbrīnas un apsmiekla objektu.
21.gs., ES valstī, balsot pret to, ka nedrīkst diskriminēt seksualās minoritātes – tur jābūt īpaši tumsonīgam.
Varbūt, drīz vien atjaunosim PSRS likumdošanu – par “pederastiju” cietums?
No mūsu deputātiem var sagaidīt arī to.

+10
-1
Atbildēt

1

    Arija Saleda > mary75 01.07.2010. 15.02

    Ko cepies? Baznīca visu laiku cīnās pret minoritātēm un grimst visādos skandālos. Ņemot vērā modes tendences, drīz minoritāte būs heteroseksuāļi.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

dro 01.07.2010. 16.20

Nesaprotu, kādēļ mums internetā vienmēr sarunas beidzas ar apvainojumiem. Taisnības labad piebildīšu, ka pats arī neesmu bez vainas. Varbūt nepieņemamu vai muļķīgu viedokli labāk atstāt bez ievērības?

+3
0
Atbildēt

3

    gundega_heiberga > dro 01.07.2010. 23.22

    Cien. inesegolubeva ! Izteikumus, kuru mērķis vispār nav saprotams, neklātos saukt par pilnīgi bezjēdzīgiem. Mēģinājums saprast Jūs attālinātu no kategorijas, kurā atrodoties tikai brīnas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > dro 01.07.2010. 17.00

    Ino, šajā gadījumā nav runa par nepieņemamu vai muļķīgu viedokli, jo jebkura viedokļa novērtējums var būt subjektīvs un par katru viedokli iespējams strīdēties, bet gan par pilnīgi bezjēdzīgiem izteikumiem, kuru mērķis vispār nav saprotams un kuri liecina par to rakstītāja psihes problēmām. Es piekrītu Abia viedoklim.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > dro 01.07.2010. 18.56

    Netēmēju personīgi Tev vai kādam citam, bet tāda nepatīkama tradīcija turpinās.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu