Krievija samazina gāzes piegādi Baltkrievijai • IR.lv

Krievija samazina gāzes piegādi Baltkrievijai

30
Lauris Vīksne, F64

''Gazprom'' gāzes piegādi samazinās pakāpeniski, proporcionāli nesamaksāto parādu apjomam

Tā kā Minska nav nomaksājusi 200 miljonu dolāru (113,4 miljonu latu) parādu, Krievija pirmdien samazināja gāzes piegādi Baltkrievijai, vēstī aģentūras LETA-AFP. Tas darīts ar Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva rīkojumu, demonstrējot ietekmi enerģētikas jomā un raisot bažas par gāzes piegādes traucējumiem Eiropai.

"Parāds nav nomaksāts," televīzijas raidījumā paziņoja "Gazprom" valdes priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Millers. "No plkst.10 pēc Maskavas laika 2010.gada 21.jūnijā mēs ieviešam ierobežotu režīmu Krievijas gāzes piegādē Baltkrievijai, samazinot to par 15% no plānotā ikdienas apjoma."

Piegādes samazinājums var sasniegt 85% proporcionāli parāda lielumam, piebilda Milllers, gan neprecizējot pakāpeniskās piegādes samazināšanas laika ietvaru.

Baltkrievijas delegācija, tostarp valsts gāzes transporta operatora "Beltransgaz" izpilddirektors Vladimirs Majorovs, pirmdien vēl risina pārrunas "Gazprom" birojā, ziņoja koncerna preses pārstāvis Sergejs Kuprijanovs. Pārrunas telefoniski norisot arī ar Baltkrievijas valdību. Jau vēstīts, ka pirmdienas rīta sarunas starp Baltkrievijas delegāciju un ''Gazprom'' vadību Maskavā beidzās nesekmīgi.

Krievijas gāzes plūsma uz Eiropu caur Baltkrievijas teritoriju pirmdien nav traucēta, informēja Baltkrievijas Enerģētikas ministrija. Savukārt Ukraina jau paziņojusi, ka ir gatava palielināt Krievijas gāzes tranzītu uz Eiropu, ja radīsies problēmas ar Baltkrievijas tranzītu.

.

Komentāri (30)

ltvpanorama 21.06.2010. 10.13

varbūt tomēr to TEC2 mums uz malciņu pārtaisīt?..:)un varbūt tomēr pēdējais laiks sākt investēt naudiņas biomasas kurināmā tehnoloģiju attīstīšanā?..kaut kā nepatīk tie gāzes krāniņa kruķītāji no Zilupes viņā krasta..nu nevieš viņi uzticību..jau no senseniem laikiem, kad vēl logus uz Eiropa cirta..

+14
-1
Atbildēt

3

    a_oleinika > ltvpanorama 21.06.2010. 16.10

    Un Tu skriesi ar to malciņu šurpu turpu kurinādams? :)

    Ekonomiskos (vismaz īstermiņā) un tehniskos aspektos gāze ir ievērojami pārāks resurss par “malku”. Turklāt jau ir infrastruktūra.

    Vienīgais negatīvais aspekts ir politiskais. Bet šajā ziņā ir iespējams pietiekami veiksmīgi balansēt, ja nekrīt tādās politiskā oportūnisma galējībās kā Lukašenko.

    Nē, nu, protams, visa Latvija uz zaļās enerģijas kaut rīt… tikai, lūdzu, tāmi ar izmaksām infrastruktūrai. Un atbildi uz jautājumu, vai mums naudu citur nav kur likt.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > ltvpanorama 21.06.2010. 10.34

    Vai Tu traks??? Apdomā, kādas naudiņas KNAB netaisni vajātie darboņi jau sagrābušies no TEC2 un kādas naudiņas vēl spīd nākotnē.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > ltvpanorama 21.06.2010. 10.43

    spīd, spīd ..10 stabi pa gadu..vai 10 gadi aiz stabiem?:D vietējie Šrēderi jau maķenīt panikā,pēdējā “Ir” bija par to biokurināmo labi sarakstīts..redz un Obama ar pēc BP platformas avārijas sāk kaut ko purpināt , ka laiks no fosilajiem pāriet pie atjaunojamajiem..tas viss tādus Gazpromus jau ar padara nervozus nepajokam:)..grūti viņiem tagad..

    +9
    0
    Atbildēt

    0

mary75 21.06.2010. 10.11

Cerams, tas vēlreiz liks padomāt ES par alternatīviem energoresursu avotiem.
Jācer, ka visi ES līderi nekļūs par Šrēderiem.

+13
0
Atbildēt

3

    putekliic > mary75 21.06.2010. 10.22

    Diemžēl pēdējos pāris gadus tendence ir pretēja – Krievijas ietekme Eiropā pieaug. Eiropieši savā pašreizējā vājumā to gan sauc par tuvināšanos un abpusēji izdevīgu sadarbību. Savukārt Ukrainas piemērs eiropiešiem māca – vēlaties mazāk problēmu – nejaucieties Krievijai “tuvājās ārzemēs”! Redz, Ukrainā tagad ir prokrievisks režīms un nekādu problēmu. Auklēties ar Lukašenko Kremlim arī acīmredzot ir piegirezies.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > mary75 21.06.2010. 21.07

    Vai tad Rietumeiropas politika pret Krieviju kādreiz nav bijusi tuvredzīga?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 21.06.2010. 10.29

    Jā, un tā ir ārkārtīgi tuvredzīga politika, un parāda tikai to, ka vienota ES nav, lielvalstis rīkojas, kā uzskata sev par izdevīgu, ar pārējiem nerēķinoties, un Krievijas “skaldi un valdi” politika ir rezultatīva.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 21.06.2010. 09.58

Vēl kāds grib “sadarboties” ar Krieviju? ;)

+9
-1
Atbildēt

1

    putekliic > andrisskrastins 21.06.2010. 10.12

    Vai tad tas ir arguments “neizmērojamā Krievijas tirgus” apoloģētiem?! Vai tad vainīga ir Krievija, viņi jautā. Tie tak ir belari, kuri nemaksā! Mēs pret kieviem būsim “labi” un arī viņi pret mums būs tādi.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu