Delna aicina Dombrovski izvērtēt Vilnīti • IR.lv

Delna aicina Dombrovski izvērtēt Vilnīti

8
Raitis Plauks, F64

Sabiedrība par atklātību “Delna” aicina premjeru veidot komisiju, lai izvērtētu KNAB šefa atbilstību amatam

Sabiedrība par atklātību “Delna” nosūtījusi premjeram Valdim Dombrovskim (JL) vēstuli , kurā aicina izveidot komisiju, lai izvērtētu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša ieņemamajam amatam.

Pastāv nopietni draudus tam, ka KNAB varētu kļūt par vāju un neefektīvu iestādi, kas nespēj risināt korupcijas problēmas valstī pēc būtības, vēstulē pauž “Delna”.

“Delna” atgādina, ka Vilnīša darbība biroja iekšienē un viņa komunikācija ar sabiedrību draud iznīcināt sabiedrības uzticību šai institūcijai, jo atklāti demonstrējot Vilnīša vājo izpratni par KNAB vadošo lomu korupcijas mazināšanā Latvijas sabiedrībā. Vilnīša darbība (apzināti vai neapzināti) šobrīd ved uz sistemātisku KNAB lomas degradēšanu korupcijas apkarošanā, norāda “Delna”.

Dombrovska preses sekretāre Līga Krapāne Ir.lv vēl nevarēja pateikt, vai premjers atsauksies "Delnas" aicinājumiem, jo tikai šodien vēstule saņemta.

Komentāri (8)

austrisv 09.06.2010. 13.12

Manuprāt Dombrovskis jau ir uzdevis izvērtēt Vilnīša darbību!
Bet noņemt Vilnīti uz izvērtēšanas laiku, būtu gan labi. pavisam atlaist jau vēl nevar- nav pamatojuma! Vajadzētu paskatīties, kā noformēja Loskutova atlaišanas lietu un darīt tāpat, bet uz laiku amatā, līdz jauna KNAB vadītāja iecelšanai , nozīmēt v.i.kādu no vietniekiem!

+6
0
Atbildēt

0

ievuliitis 09.06.2010. 12.18

Sen bija laiks sākt vērtēt. Jau tad, kad teica, ka KNABam nav jāvertē partiju tēriņi, kad par Daimler lietu Ģenprokurora v.i. vajadzēja vērst Vilnīša uzmanību uz to, kas jau vairākas dienas bija visos mēdijos apmuļļāts, bet Vilnītim – pirmā dzirdēšana, kad atklāti atzīstas, ka darbā viņu interesē tikai alga.

+6
0
Atbildēt

0

ekmanis 09.06.2010. 12.33

Vai tad tiešām nevienam nav saprotams, kāpēc oranžie visiem spēkīem cenšas nostiprināt Vilnīti un izgrozīt laukā Strīķi?

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu