Jaundžeikars atbalsta KNAB reorganizāciju • IR.lv

Jaundžeikars atbalsta KNAB reorganizāciju

34
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Vilnītis vēl neesot izlēmis, ko iesākt ar premjera rezolūciju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša iecerētais biroja reorganizācijas plāns ir nepieciešams, tā pirmdien pēc Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) žurnālistiem sacīja komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC).

KNAB reformu plānu nepieciešamību apliecinot reģionos atklātie pārkāpumi. “Reģionos darbs jāpastiprina,“ uzsvēra deputāts, norādot lielo kontrabandu pierobežā.

NDK vadītājs pauda viedokli, ka jebkurā kolektīvā, ienākot jaunam vadītājam, mēdz būt nesaprašanās, bet darbiniekiem ir jāievēro likums un jāpilda darba pienākumi, vai, “ja to nevar, tad jāiet prom”. Vaicāts, vai viņš to attiecina uz KNAB priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi, Jaundžeikars atzina, ka “tās ir viņas problēmas, katras iestādes darbinieki, pakļaujoties vadītājam, nevar būt sabiedrisks draugu pulks, kas dara, ko grib”.

Jaundžeikars atzina, ka šie jautājumi komisijā vēl tiks pārrunāti ar ģenerālrpokurora pienākumu izpildītāju, iespējams, uz komisijas sēdi varētu izsaukt arī premjeru Valdi Dombrovski (JL). Pēc NDK teiktā, arī premjeram esot jāievēro likums, un jautājums, vai Vilnītim adresētā rezolūcija ir likumīga, esot atklāts.

Savukārt Vilnītis pēc NDK sēdes izvairīgi atbildēja uz žurnālistu jautājumiem. Viņš norādīja, ka vēl nav pieņēmis lēmumu, ko darīs ar premjera rezolūciju, un atturējās vērtēt Strīķes darbu, norādot, ka viņi abi esot amatpersonas un likumā noteiktajā kārtībā pakļauti darbības vērtējumam.

KNAB konsultatīvās padomes vadītājs, ''Providus'' pētnieks Valts Kalniņš Ir.lv pauda, ka ilgi konflikts starp KNAB vadītāju un viņa oponentiem biroja darbiniekiem nevarēs pastāvēt. “Vai nu Vilnītis atbrīvosies no oponentiem, vai arī atbrīvosies no viņa,” sarunā ar Ir.lv sacīja eksperts.

Kalniņš atzina – viņam grūti iedomāties, ka pēc šāda konflikta “šie cilvēki varētu turpināt strādāt kopā”. Viņš norāda, ka situācija ir sarežģīta, jo “politiski KNAB priekšnieku ne visai atbalsta premjers, toties Saeimā viņam ir vairākuma atbalsts, tāpēc viņš varētu justies stabils savā amatā”.

Kalniņam personīgi Vilnīša nostāja daudzos jautājumos neesot izprotama, tomēr konsultatīvajā padomē viedokļi esot dažādi.

Kā ziņots, pēc KNAB darbinieku vēstules, kurā Vilnītim pārmesta apzināta rīcība biroja vājināšanai, tā pārraugs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) parakstīja rezolūciju, uzdodot apturēt KNAB vadītāja sāktās reformas. Vilnīša reorganizācija skāra izmeklēšanas virzienu, ko birojā vada Strīķe.

Komentāri (34)

Elīna Barkovska 07.06.2010. 12.27

Ja Vilnītis šajā konfliktā uzvar, Latvijā par vienu butaforisku iestādi kļūs vairāk. Strīķei & co iesaku paciesties līdz Saeimas vēlēšanām, tas var daudz ko mainīt.

+32
0
Atbildēt

0

mary75 07.06.2010. 12.41

Ja jau tam klaunam Vilnītim nebūtu apsolīts Saeimas vairākuima atbalsts, tik droši viņš nejudstos.
Bet, ar tādiem parādiem kontrolēt var jebkuru.
Cita lieta, ka šis te ģēnijs izskatās no tādiem, ko kontrolēt varētu arī bez parādiem ne viņam prof., ne valodu zināšanas, kam vēl viņš der, ja ne mūsu minivalstiņas minioligarhiņiem?

+26
0
Atbildēt

0

buchamona 07.06.2010. 14.01

Jaundžeikars – tas ir uzvārds ar kuru ir saistīti visi skandāli un skandāliņi, kuri kaut kādā veidā skar LR drošību, gan “drošības likuma uzlabošanā”, gan šaubās par Kažociņa kandidtūras pilnvaru tālāku apstiprināšanu, gan balsojumā pret Maizīti, gan KNAB “čakarēšanā,” visur klāt ir Jaundžeikars :)

+24
0
Atbildēt

1

    Sallija Zarina > buchamona 08.06.2010. 00.46

    Tagad – Jaundžeix: “.. arī premjeram jāievēro likums!”, kad viņa narkodēlietis sešos rītā ar papiņa auto imitē pārvietojamo rokestrādi, tad dziedāja:”.. naidīgie spēki pret Latvijas Nacionālo .. !”

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu