Kots: Streips arī turpmāk vadīs "Skatu no malas" • IR.lv

Kots: Streips arī turpmāk vadīs "Skatu no malas"

92
Lauris Nagliņš, LETA

Kots: vienojāmies, ka šis ir jutīgs priekšvēlēšanu laiks un raidījuma autoram nevajadzētu kādu politisko spēku saukt par bandu

Pēc tikšanās ar žurnālistu Kārli Streipu Latvijas Televīzijas šefs Edgars Kots apliecinājis, ka Streips arī turpmāk vadīs raidījumu “Skats no malas”. "Streipa kā raidījuma vadītāja statuss nevienā brīdī nav bijis stipri apdraudēts," BNS sacīja Kots.

"Man juridiski nav bijis un nav iemesla pašlaik lauzt līgumu ar Streipu. Es vispār esmu izbrīnīts par ažiotāžu un to, no kurienes ir ziņas, ka viņam šodien ir pēdējā darbadiena. Mēs vienojāmies, ka šis ir jutīgs priekšvēlēšanu laiks un raidījuma autoram nevajadzētu paust savas politiskās simpātijas kādam politiskajam spēkam, citus dēvējot par bandu vai vēl kā citādi. Ja tiek analizēti notikumi un fakti, domāju, tas jādara korekti," pauda Kots.

Vēl pirms tam Kots bija nosūtījis vēstuli apvienībai "Vienotība" ar jautājumu, vai Streips ir apvienības biedrs. Streips ir redzams apvienības reklāmas rullītī, tādēļ Kotam radies jautājums, vai raidījuma "Skats no malas" vadītājs ir partijas biedrs.

Apvienības "Vienotība" preses sekretāre Gunda Reire Ir.lv apliecināja, ka Streips nav nevienas no apvienību viedojošo partiju biedrs, un atgādināja, ka apvienības reklāmās izmantotajās fotogrāfijās redzami daudzi cilvēki, un tas nenozīmējot, ka šie cilvēki ir partijas biedri.

Streips savukārt ir lūdzis "Vienotību" no reklāmas rullīša izņemt fotogrāfiju, kurā redzams arī viņš, Ir.lv apstiprināja Reire. Viņa uzsvēra, ka juridiski viss ir kārtībā, tomēr, respektējot Streipa izteikto lūgumu, video rullītis tiks koriģēts un Streips vairs tajā nebūs redzams. "Mūsu mērķis nav radīt Streipam nepatikšanas," sacīja Reire, piebilstot, ka piektdien šie reklāmas rullīši televīzijā ir redzami pēdējo dienu un tajos Streips gan vēl būšot redzams, jo tik īsā laikā tehniski neesot iespējams veikt izmaiņas reklāmas saturā.

Komentāri (92)

Sanita Jemberga 04.06.2010. 15.54

Tagad noteikti vajag uztraukties par to, ka Edgars Kots popularizē politisko partiju apvienību „Vienotība” (visticamāk Latvijas televīzijas ģenerāldirektors to nedrīkst darīt).
Es, piemēram, tādu „Vienotības” reklāmu nebiju pamanījusi. Nu biju spiesta sameklēt apvienības mājas lapu. Tur noskatījos pirmo reklāmu, kas izvietota sākumlapā – Kārli Streipu neredzēju. Meklēju tālāk – skatījos citus reklāmas rullīšus, turklāt ļoti uzmanīgi. Beidzot atradu! Kotam tiešām taisnība – Streips IR „Vienotības” reklāmā …. kaut kur starp cilvēkiem, trešajā rindā aiz Sarmīte Ēlertes, fotogrāfijā, kas visticamāk uzņemta pie Saeimas 2007. gada oktobrī, kad tur notika (lietussargu) pikets pret valdošās koalīcijas un premjera Kalvīša darba stilu. Vēl teorētiski Streips varētu būt fotogrāfijā starp cilvēkiem uz Akmens tilta, kas uzņemta kādu svētku (varbūt 18. novembra) laikā, bet nevaru apgalvot, jo tur tiešām ir ļoti daudz cilvēku. Un varbūt vēl ir kaut kur – visas reklāmas es nenoskatījos, turklāt atklāju, ka fotogrāfiju montāža tajās atkārtojas, tā, ka principā var diezgan droši apgalvot, ka Streips redzams pat vairākās „Vienotības” reklāmās.
Un ja Latvijas televīzijas ģenerāldirektors šādā veidā meklē iemeslu žurnālista atlaišanai, tad viņš noteikti atradīs iemeslus atlaist vēl daudzus. Ja vajadzēs. Jo daudzi ir bijuši daudz kur, it īpaši, ja mēs runājam par cilvēkiem, kam nav vienalga, kas Latvijā notiek (starp citu, Jānis Domburs bija, piemēram, Tautas sapulcē Doma laukumā – viņš pat tur runāja! un tāpēc droši vien kādā fotogrāfijā varētu būt saskatāms kaut kur netālu no Sandras Kalnietes).
Bet vispār šāda bildīšu pētīšana liecina par to, ka ar sūdzībām par Streipa izrunāšanos, komentējot Eirovīzijas pasākumu, protams, nepietiek, lai izpildītu to, ko kāds pasūtītājs tagad vēlas – pirms vēlēšanām likvidēt Kārļa Streipa vadīto raidījumu „Skats no malas”.
Bet pasūtījums ir jāizpilda, pat ja tāpēc sanāk muļķīgi uzvesties un turklāt vēl reklamēt „Vienotību”.

+50
0
Atbildēt

9

    v-auto > Sanita Jemberga 04.06.2010. 16.17

    Man loti patiik, Laila, juusu ironiskais stils, bet nevajag visiem tagad teelot,ka Streips ir vienaadi objektiivs pret visaam partijaam. Nu visi tak redz kam simpatizee Kaarliitis, savaadaak tak Vienotiibas fani nemestos vinu aizstaavet liidz pat draudiem par miitiskiem nemieriem :). Juus varat savos rakstos #IR simpatizeet kam uzskataat par vajadziigu, bet LTv tomeer ir sabiedriskais meedijs par VISU nod. maksaataaju naudu.
    Par Eiroviiziju man nosplauties, neskatos, pretenziju nav, un neviens jau vinu neatlaidiis, esat mieriigi.

    +3
    -27
    Atbildēt

    0

    v-auto > Sanita Jemberga 04.06.2010. 17.09

    Vieni redz to, ko grib redzeet, otri neredz to ko neveelas redzeet, treshie redz gan labo, gan slikto. Katram sava izveele, bet gribeetos jau, lai to tresho buutu vairaak.
    Varbuut esat saskaitiijushi tos politiku (ne)-darbus un noteikushi proporciju pret Streipa izteikumiem?

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

    Arija Saleda > Sanita Jemberga 04.06.2010. 19.59

    Tavs komentārs ir nevietā, jo puse no Latviešiem ir kautkādi kociņi vai zvēriņi. Orvels gan minēja ļoti konkrētu zvēru un tas nebija ne gailis, ne kaķis

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > Sanita Jemberga 04.06.2010. 18.59

    Mums nav vajadzīgs tāds nekāds kā gailītis un kots! riktīga dzīvnieku ferma, kāizrādās! Būs vēl kaut kas no Orvela mums te Latvijā!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Van Excel's > Sanita Jemberga 05.06.2010. 12.42

    Bet ko nozīmē “objektīvs” – visas politmafijas struktūras, arī tās, kuru vadītāji ir apsūdzēti kriminālnoziegumos un iesaistīti tumšās privatizācijas lietās, valsts izzagšanā un novešanā līdz bankrotam, tās visas jādēvē par demokrātiskas sabiedrības vienlīdz cienītām partijām?

    Ja Haritonovs savu reketieru brigādi būtu nosaucis par Uzņēmējdarbības vides sakārtošanas partiju, tad aŗi pret to vajadzētu izturēties objektīvi?

    Un “zagļu banda” attiecībā uz Tautas partiju ir Latvijas ceļa priekšvēlēšanu kampaņā radīts apzīmējums. Vajadzētu paprasīt Andrim Bērziņam un citiem LC spices vīriem, vai tad Zagļu banda tagad amnestēta un kāpēc. Vienkārši lai paskatītos, kā lokās un varbūt par nosarkst.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Sanita Jemberga 04.06.2010. 17.00

    Kas ir? Var kāds to vestuli uzrakstīt un kaut vai internetā ievietot? Apstaigāšu mājas iedzīvotājus un savākšu parakstus. Visiem tak nav internets mājās. Pastmarku par savu naudu nopirkšu.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Sanita Jemberga 04.06.2010. 17.38

    Te tev kārtējo reizi darbiņš – sēdi pie televīzora un veic monitoringu. Līdzi paņem kalkulatoru, sekunžu skaitītāju un svarus. Uz svariem svērsi kļūdas un nelietības. Ar sekunžu skaitītāju – cik laika Streips runā par vieniem un otriem. Ar kalkulātoru – rēķināsi procentus. Tur gan vēl ir daudz faktoru, ko es nezinu, kā aprēķināt – intonācija, balss skaļums, ironijas deva, nosodījuma procents, bet tu esi gudrs puisis – atradīsi optimālo variantu.
    Veiksmi tev! Un informē arī mūs par rezultātiem. Ceru, ka saproti, jo ilgāk pētījums tiek veikts, jo objektīvāka aina rādās.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

    IneseT > Sanita Jemberga 04.06.2010. 16.37

    missions impossible atrast kādu žurnālistu kurš spētu Skatā no malas ko pozitīvu pastāstīt par TP vai LPP/LC.. ja nu vienīgi tie, kas ir šajās ‘partijās’ vai saņemt naudu par pozitīvu ziņu atreferēšanu…
    plus – nu kāpēc gan žurnālistam jābūt neitrālam? to neitralitāti var prasīt no visa LTV kanāla, no medija kā tāda. jo ir jau arī Zariņa nedēļas apskats, kurā pat Ēķis bij viesa stausā.. tā ka neprasiet subjektam būs objektīvam!

    +22
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Sanita Jemberga 04.06.2010. 16.26

    Atkal kļūdies , Ralf. Streips ir vienādi objektīvs pret visām partijām. Kad Vienotība pastrādā muļķību vai nav izpildījusi mājas darbu, tas arī tiek pateikts. To grēku un cūcību apmērs visām partijām gan nav vienāds. Tāpēc arī dažām tiek vairāk, biežāk un skarbāk.

    +29
    -2
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 04.06.2010. 14.36

Kotam reāls izmisums iestājies, nezin par ko atlaist Streipu? :)

Es atkārtošu vēlreiz Kot, lai tev būtu skaidrs pa visām reizēm – atlaidīsi Streipu, būs nemieri. Ar garantiju.

+40
-3
Atbildēt

13

    v-auto > andrisskrastins 04.06.2010. 16.24

    pecisk Kur un cikos buus pulceeshanaas uz nemieriem un vai dakshas jaanem savas jeb izdaliisiet ar embleemu V.? :):):)
    P.S. Aizej labaak patreneejies draudu izteikshanaa pie kaiminu vechinas, tad redzeesi ko speej, fanaatiki.

    +2
    -17
    Atbildēt

    0

    varbūt ka tā > andrisskrastins 04.06.2010. 15.09

    Lokutovs – manis vadītajā paraugiestādē zaga naudu.

    +2
    -14
    Atbildēt

    0

    Marta Karkovska > andrisskrastins 04.06.2010. 15.27

    Labs žurnālists ir objektīvs žurnālists, tāpēc uzskatu, ka žurnālistam jābūt neitrālam un nav jāiesaistās partijās.

    Ja būtu aizdomas, ka viņš ir iekš TP vai LPP, tad droši vien visi atbalstītu šo Kota interesi un gānītu Streipu uz nebēdu.

    Manuprāt izskatās pēc dubultas morāles!

    +6
    -12
    Atbildēt

    0

    lidija_stripkane > andrisskrastins 05.06.2010. 10.01

    Nebūtu nekādi nemieri!
    Streips daudziem piegriezies ar savu tendenciozitāti.
    Bet aiz viņa kā mūris stāv ASV vēstniecība un citi “instruktori”, tā kā neviens viņu neuzdrošināsies aiztikt mūsu bauru zemītē…

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    v-auto > andrisskrastins 04.06.2010. 16.45

    Kur tas ir, “pie jums”? Ja to attiecinaat uz mani, tad smagi kluudaties, labo betijc..

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    v-auto > andrisskrastins 04.06.2010. 20.16

    Nu ko, panikas ceelaaj pecisk, esi apmierinaats? Veel pasaki, ka Kots nobijaas no tevis, taapeec atstaaja Streipu. Tikai neviens jau netaisiijaas vinu atlaist, tikai piebremzeet. Taisat muuzhiigo veetru uudens glaazee. Neesi beerniibaa paarlasiijie staastus par Pavku Korchaginu? :)

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andrisskrastins 04.06.2010. 19.05

    Ralf, ja tā ir taisnība, ko rakstāt, tad man ir prieks, ka esmu kļūdījusies.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Arija Saleda > andrisskrastins 04.06.2010. 17.06

    Nemieri nebūs, jo:
    – latvieši nav tendēti uz masu piketiem, sapulcēm utt.
    – pēc stulbās vecrīgas demolēšanas, ļoti daudzi vairs neparakstīties iet uz kaut kādu sapulci, lai nekļūtu par lellītēm, kādu stulbeņu akcijā
    – un kurš tad organizēs šos nemierus ( tā vispār ir vardarbīga pretošanās forma)Streips?
    – cik atceros visi vārījās uz NEO un Naglaz bāzes, bet izņemot tīģergalvu neviens cits tur neatrada laiku aiziet.
    pēc manām domām, ja arī atlaidīs Streipu ( par ko es stipri šaubos), tālāk par durkšķēšanu portālos un presē netiksim. Ja arī aizbāstu muti Streipam uzrastos kāds, kas brēc vēl nepareizāk ( No vilka un lāci trāpīsi).

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Scipcinskis > andrisskrastins 04.06.2010. 17.12

    Jā, tādā gadījumā būs jāiet ielās. Varētu, piemēram, ieņemt LTV (sveiciens DP:)).
    Kaut gan principā es uzskatu, ka tautai būtu jāiet ielās jau tagad un jāsāk izpildīt linča tiesas. Tas ārprāts, kas notiek šajā pirmsvēlēšanu periodā, vairs nav izturams.
    Ja reiz likumīgi neko nav iespējams izdarīt, tad būtu jāķeras pie radikālākām metodēm. Visur citur tautas protesti ir norma, bet vidējais latvietis nesāks brēkt par netaisnībām, kamēr viņam pašam kāds nebūs iebraucis ar dūri sejā.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > andrisskrastins 04.06.2010. 14.58

    Es zinu, un jāsaka, ka ir bažas, vai tautai ir vēlme ko darīt, taču šoreiz es noteikti malā nestāvēšu. Un zinu, ka tā jūtas daudzi.

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > andrisskrastins 04.06.2010. 15.03

    Bet dēl Loskutova tautas daļa izgāja protestēt! Lietussargu revolūcija!
    Ja aicinās, tad ies! Tur jau tas āķis!

    +15
    -5
    Atbildēt

    0

    Olita Smirnova > andrisskrastins 04.06.2010. 14.50

    A kur Tu biji ar saviem nemieriem, kad atlaida Jaunalksni un visu De Facto? Vai nevajadzētu taisīt nemierus Andrejeva atlaišanas sakarā? Un vai Dienas pārpirkšana nebija protestu vērta? Tādu jau var bez gala uzskaitīt. Un kas tad izies ielās deļ Streipa? Un nevajag runāt, ka ne “deļ Streipa”, bet “deļ principiem”

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andrisskrastins 04.06.2010. 16.30

    Tikai pie jums Latvijas karodziņus izdala piketētājiem un vēlāk izmet miskastē. Pie cilvēkiem scenāriji netiek rakstīti un plakātus nenes saimniekam atrādīt.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

Juris Millers 04.06.2010. 14.49

Streips ir viens no retajiem žurnālistiem Latvijā, kas mazliet pietuvinās īstam rietumu tipa žurnālistam – kritiskam izmeklētājam bez pārliekas cieņas pret politiķu autoritāti.

Neesmu sabiedrisko nemieru atbalstītājs, bet Striepa atlaizšanas gadījumā nemieri būs, un es napaslinkošu tajos piedalīties.

Turklāt, man ir interesanti, no kurienes ir izrauta norma, ka žurnalists nevar būt politiskajā partijā? Manuprāt tas ir absurdi (pieņemot, ka dalība politikā tiek skaidri identificēta).

+34
-2
Atbildēt

9

    v-auto > Juris Millers 04.06.2010. 19.44

    Ozolina kungs. Visu jau sakaat taa kaa pareizi, bet vai neredzat starpiibu starp sabiedrisko mediju un komercprejektu. Juus uzskataat, ka tam nav noziimes? Neviens tak nepaarmet, ka demonstreejat savas politiskaas simpaatijas #IR, tikai es vairaak cienu to zhurnaalistiku, kas lamaa un slavee neatkariigi no partejiskaas piederiibas un pa lielam #IR drukaataa versija taada arii ir.
    Par naudas truukumu politiskajaam diskusijaam piekriitu un par to izteicos paaris komentos nedeelas saakumaa.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    v-auto > Juris Millers 04.06.2010. 15.55

    SABIEDRISKAAS Tv zhurn., nevis vienkaarshi zhurn.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    v-auto > Juris Millers 04.06.2010. 19.56

    Labi, ja sakaat, ka zhurnaalistam jaabuut ar staaju un paarlieciibu jebkuraa medijaa, lai taa arii buutu, bet tad naaksies pienemt arii Gailiisha stilu bez kurneeshanas. Jums to vajag? Man ne.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    sandakivleniece > Juris Millers 05.06.2010. 07.19

    Godīga politika:)? Utopija! Bija, ir un būs šmucīga lieta:(

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Dzintars Strodāns > Juris Millers 06.06.2010. 17.07

    Ir cilvēki, kas skatās, bet neredz. Tā laikam ir arī Ralfam. Ozoliņš un arī citi ir minējuši, ka Streips ir kritizējis objektīvi, neatkarīgi no partiju piederībām, piemēram, no JL – Repši.Bet ko darīt objektīvam žurnālistam, ja kāda partija čurā uz galvas nepārtraukti, reizes 100 vairāk par JL? Vai teikt, ka lietutiņš līst?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v-auto > Juris Millers 05.06.2010. 00.08

    Zem shaa teksta arii es vareetu parakstiities.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Juris Millers > Juris Millers 04.06.2010. 16.12

    Tātad cilvēkiem, kas strādā valsts vadītās vai finansētās iestādēs jāliedz piedalīšanās politiskajā processā?

    Kamēr žurnālists ne-‘propogandē’ savas partijas politisko platformu, bet gan pauž savu personīgo žurnālista viedokli un analīzi, tikmēr atlaizšanai nav pamata. Un līdz ar to pat ja kāds žurnālists ir kādas partijas vai apvienības biedrs, tas nevar būt par pamatu viņa atlaizšanai no darba. Tā burtiski ir diskriminācija uz politisko uzskatu bāzes, līdzīgi kā padomijā gaņāja bezpartījniekus (jeb cilvēkus, kas nebija Kompartijā).

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    Pauls Raudseps > Juris Millers 04.06.2010. 20.56

    Es uzskatu, ka sabiedriskā medijā, par ko maksājam mēs visi, nodokļu maksātāji, partejiski angažētiem žurnālistiem nav vietas vēl lielākā mērā nekā privātajos, par kuriem cilvēki “balso” ik dienas ar saviem maciņiem – tos pērkot vai nepērkot. Varbūt esat pamanījis, ka klaji partejiskus izdevumus nepērk, un tie visi nepelna naudu, tātad nevarētu pastāvēt, ja īpašnieki tos nesubsidētu. Runājot par “politiskām simpātijām” – nevajadzētu tās jaukt ar partejiskām simpātijām vai partejisku angažētību. Žurnālists, tāpat kā jebkurš pilsonis, var prasīt no politiķiem, lai tie strādā sabiedrības labā un īsteno politiku, kas atbilstu tās vairākuma interesēm. Demokrātiskā valstī jebkuru valsts politiku – labu vai sliktu manā vai jūsu ieskatā – īsteno konkrētas politiskas partijas. Tas, ka es un jūs kādu politiku atbalstām vai lamājam, nepadara mūs par kādas vienas partijas biedriem vai ruporiem, kuri strādā pret kādu citu partiju. Partijas un politiķi nāk un aiziet, bet mūsu prasības pēc godīgas politikas sabiedrības labā nemainās, ja arī reizēm atšķirsies uzskati par to, kuras no pašreizējām partijām labāk dara to, ko mēs no politiķiem sagaidām, kuras sliktāk.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    Pauls Raudseps > Juris Millers 04.06.2010. 17.30

    Politiskās partijas pretendē uz valsts varas īstenošanu. Viens no galvenajiem žurnālistu uzdevumiem ir uzraudzīt valsts varas īstenotāju rīcības atbilstību sabiedrības interesēm. Tāpēc žurnālista darbs nav savienojams ar piederību kādai partijai. Taču tas nenozīmē, ka žurnālistam ir jābūt politiski infantilam jeb “objektīvam” (pārpratuma termins, kura lietošana ir droša zīme, ka lietotājs jūt preses spiedienu uz savām varžacīm). Tieši otrādi – pilsoniska stāja un spēja vērtēt politiskos procesus ir ikviena žurnālista, bet it īpaši komentētāja, kāds ir Streips, profesionāls pienākums. Kota vēršanās pret Streipu acīmredzot ir daļa no pirmsvēlēšanu pasākumu kopuma nolūkā padarīt sabiedrisko televīziju par “objektīvu kretīnu” muldētavu un partiju reklāmu maltuvi. “Milžu cīņu” un citu politisku diskusiju raidījumu šogad arī nebūšot – naudas, redz, neesot.

    +28
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu