Matemātikas eksāmenā atklāj kļūdu • IR.lv

Matemātikas eksāmenā atklāj kļūdu

29
Jānis Saliņš, F64

Kļūdaino uzdevumu, labojot eksāmenu darbus, nevērtēs

Vispārējā matemātikas eksāmenā vidusskolēniem kādā uzdevumā konstatēta drukas kļūda; šo uzdevumu nevērtēs, ziņo BNS.

Valsts izglītības satura centrā apstiprina, ka vairākas skolas ziņojušas par kļūdu eksāmena 23.uzdevumā, kur nepareizi uzrakstīts kāds piemērs – trūkst indeksa pie burta. Saskaņā ar noteikumiem – ja konstatēta kāda kļūda, šo uzdevumu, labojot eksāmenu darbus, nevērtēs.

Limbažu 3.vidusskolas direktora vietniece mācību darbā Gunta Suhanova LETA sacīja, ka pirmie kļūdu pamanījuši skolēni, kuri nesapratuši uzdevuma nosacījumus. "Uzreiz par kļūdu informēju direktoru, kurš sazinājās ar Valsts izglītības un satura centru un noskaidroja, ka patiešām uzdevumā ir ieviesusies drukas kļūda un šis uzdevums skolēniem nav jārēķina. Par to informējām skolēnus, taču zālē valdīja apjukums," sacīja Suhanova.

Citas problēmas saistībā ar notiekošo eksāmenu matemātikā, tostarp materiālu iespējamu noplūdi, līdz šim nav konstatētas, norāda izglītības satura centrā.

Jau vēstīts, ka piektdien notiek centralizētais eksāmens matemātikā vidusskolēniem, to šogad kārto 26 403 jaunieši. Kopš pagājušā gada tas ir obligāts visiem vidusskolas beidzējiem.

Komentāri (29)

raivis 05.06.2010. 06.45

Savā ziņā ir labi, ka šī kļūda (lai arī ne ļoti nozīmīga, cik var saprast) piekārta pie zvana, jo nepareizi uzdevumi ir norma (!), jau sākot no 1. klases. Mācību grāmatas un uzdevumu burtnīcas no mudž no kļūdām. Varbūt kāds žurnālists beidzot varētu pieķerties šai tēmai, citādi skolotāju, skolēnu un vecāku kopīgais kļūdu vākumiņš tā arī paliek mutvārdu folkloras līmenī, un ne IZM, ne izdevēji nekustina ne pirkstiņu.

+6
0
Atbildēt

0

mary75 04.06.2010. 16.19

Un vai tad neviena atbildīga par to kļudu nav?

+6
-1
Atbildēt

3

    keirakeira > mary75 04.06.2010. 16.39

    Redzi – drukas kļūda – tā var būt gan cilvēciska rakstura, gan arī tehniska. Ja tehniska, tad vainīgā nav, ja cilvēciska – tad, nu es nesaprotu, ko šis cilvēks ir izdarījis tik kriminālu, labi – izsakiet viņam mutisku disciplināru rājienu :) .

    Jebkurā gadījumā, normālos apstākļos, racionāli domājošs skolnieks – eksaminējamais, divreiz pārlasot šo uzdevumu, izlaidīs.

    Es pat teiktu, ka ir vajadzīga šāda viena drukas kļūda :)

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 04.06.2010. 18.19

    Vienalga, kaut tehniskā, vai tad nevienam tie jautājumi pēc drukāšanas jāpārbauda nav, lai izslēgtu kļudas?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    nikolajs0305 > mary75 04.06.2010. 16.54

    Es gan wieshka viedoklim nepiekrītu. Un atbalstu dzeris49, ka kļūdai noteikti ir jābūt atbildīgajam! pat ja tā ir tehniska. Vai nav nožēlojami un kādu paraugu skolēniem rāda IZM, ja eksāmeni pie viņiem nonāk ar kļūdām??? Vai tas ir tas augstaiks ekselences standarts, kuram Latvijas bērniem būtu jālīdzinās?! Rezultāts ir tāds, ka plaukst un zeļ pilnīga bezatbildība valsts pārvaldē (protams ne jau visur) un “copy paste” karaļu un karalieņu ēra! Pat skolā jau taču māca, ka n-tās reizes viss ir jāpārlasa un jāpārbauda un tad kļūdu nav. Interesanti – vai kāds papētīs – kurš to uzdevumu sastādīja un drukāja? Un cik vēl šādu kļūdu varbūt ir, par kurām neviens neziņo, jo tekstu uztver arī ar tām. Bet tas viss liecina par nolaidību un bezatbildību atbildīgajās iestādēs.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

Driimeris 04.06.2010. 14.10

atceros, kā es svīdu eksāmenā- uzdevums bija neizrēķināms, bet neviens auditorijā neko nepīkstēja. savukārt pasniedzējs bija diezgan nejauks…
nācās celt drebošu roku un čukstus teikt pasniedzējam, ka nevar izrēķināt uzdevumu- pasniedzējs protams teica, ka ja nevari izrēķināt nav ko nākt uz eksāmenu :) tomēr man paveicās- biļetē bija drukas kļūda ;)

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu