Rudbāržos mirušās meitenītes nāvē vaino aizbildņus • IR.lv

Rudbāržos mirušās meitenītes nāvē vaino aizbildņus

15
Agnese Gulbe, LETA

Bojāgājušajai trīs gadus vecajai meietenītei pirms nāves bijusi galvas trauma, bet aizbildņi nav vērsušies pēc palīdzības pie ārstiem

Aprīļa sākumā Rudbāržos mirusī aptuveni trīs gadus vecā meitenīte vairākas nedēļas pirms nāves bija guvusi smagu galvas traumu, taču aizbildņi nav vērsušies pēc medicīniskās palīzības, tāpēc policija atzinusi viņus par aizdomās turamajiem “par apzinātu atstāšanu bez palīdzības”, Ir.lv informēja policijā.

Kā informēja policijā, eksperta atzinumā konstatēts, ka  bērna nāve varēja  iestāties no trulas galvas traumas. Šādi miesas bojājumi varēja tikt iegūti vairākas nedēļas pirms nāves iestāšanās un ir pieskaitāmi pie smagiem miesas bojājumiem, kas ir bīstami dzīvībai.

Pamatojoties uz izmeklēšanas gaitā iegūtajiem faktiem, par aizdomās turētajiem  atzīti meitenītes aizbildņi, jo bērnam nav nodrošinājuši nepieciešamo medicīnisko palīdzību.

Jau vēstīts, ka aprīļa sākumā Kuldīgas novadā kādās  Rudbāržu pagasta mājās ātrās palīdzības darbinieki konstatēja 2007.gadā dzimušas meitenītes nāvi. Uz notikuma vietu izbrauca policijas darbinieki un saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess. Iepriekš Rudbāržu bāriņtiesā Ir.lv informēja, ka ģimene, kurā auga meitenīte, nav bijusi nelabvēlīga.

Komentāri (15)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu