Visu Latvijai! un TB/LNNK startēs kopā • IR.lv

Visu Latvijai! un TB/LNNK startēs kopā

32
Kristaps Kuhaļskis, F64

Abi politiskie spēki vienojušies pēc tam, kad saņēma “Vienotības” atteikumu vēlēšanās startēt kopā

Partija "Visu Latvijai!" un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) vienojušās par kopīgas apvienības izveidi un startu rudenī gaidāmajās 10.Saeimas vēlēšanās, ziņo BNS.

"Esam pārliecināti, ka nacionālo spēku kopējam sarakstam būs izšķiroša nozīme, lai novērstu iespēju, ka pēc 10. Saeimas vēlēšanām valdību veido Kremļa veidots politiskais spēks," BNS sacīja “Visu Latvijai!” līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars. Līdzīgi izteicās arī  TB/LNNK valdes priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš, uzsverot, ka lēmums pieņemts, lai “konsolidētu nacionāli domājošos politiskos spēkus pirms 10. Saeimas vēlēšanām”.

Bērziņš gan pauda nožēlu, ka apvienības "Vienotība" noraidošās attieksmes dēļ esot izpalikusi plašāka nacionāli orientēto politisko spēku konsolidācija. Esam jau rakstījuši, ka pagājušajā nedēļā apvienība "Vienotība" izlēma, ka ka 10.Saeimas vēlēšanās tomēr nestartēs kopā ar "Visu Latvijai!" un TB/LNNK.

Komentāri (32)

andrisskrastins 31.05.2010. 21.05

Manuprāt notiekošais demonstrē tikai veselīgi politisko gaisotni, kas valda ne-pelnu nometnē. Mākslīga mēģināšana iestūķēt VL un TB/LNNK Vienotībā varēja radīt vairāk ļauna nekā laba. Tagad būs nacionāli labēja partija (Vienotība ir jūtami centristi šobrīd). Jautājums vai PS un VL/TB balsis kaut kā miksēsies. Man gan šķiet, ka par šīm partijām balso dažādi slāņi.

Ko gribēju teikt – VL/TB ir ļoti lielas iespējas kopā startējot iekļūt Saeimā, un tādējādi radīt tik ļoti nepieciešamo balansu Vienotībai.

Ir arī skaidrs, ka ZZS šobrīd spļaudās un ārdās, jo šeit aiziet viņu pārsvars. Šī partija savāks pamatīgu slāni ZZS nacionālos balsotājus un paliks tikai Lemberga fani.

Katrā ziņā šāds scenārijs šķiet krietni labāks nekā par mēģinājumu mākslīgi piešūt VL/TB Vienotībai.

+23
-1
Atbildēt

4

    ::Vai cis :: > andrisskrastins 01.06.2010. 06.55

    Pēci, gan ZZS, GAN ARĪ TB/LLNK un VL ir Lemberga partijas, tādējādi neredzu iemesla kādam no Lemberga nometnes satraukties par jauno apvienību.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Brigita Bîviòa > andrisskrastins 01.06.2010. 10.53

    Ha, ja VL būtu Lemberga partija, tad tā jau būtu Saeimā :) VL nav pelēko vadoņu un naudas devēju.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Armands Dîriòð > andrisskrastins 01.06.2010. 10.20

    Manuprāt, latviska Latvija ir valsts, kurā cilvēkiem ir pārliecība par savu iespēju nodrošināt savu dzīvi Latvijā ar darbu vai saimniecisko darbību. Tas ir tikpat svarīgi, kā savas latviskās identitātes apzināšanās un pilnveidošana. Abās partijās ir cilvēki, kas var to darīt, bet patiesos nodomus (arī šajās diskusijā minēto atkarību no oligarhiem) parādīs tikai darbi. Lai veicas vēlēšanās!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    shredmeister > andrisskrastins 31.05.2010. 21.58

    Ļoti labs komentārs!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

u_r_a_p_r_i_v_e_t_d_ 31.05.2010. 21.46

Šī partiju apvienības izveide dos iespēju ne tikai vēlētājiem izvēlēties nacionālu alternatīvu par kuru balsot vēlēšanās, bet arī dos reālu iespēju jauniešiem no “Visu Latvijai!” būt pārstāvētiem Saeimā!
Viennozīmīgi šis ir solis pretim latviskai Latvijai!

+15
-2
Atbildēt

7

    inta_ll > u_r_a_p_r_i_v_e_t_d_ 01.06.2010. 01.32

    Vai patiešām loģika runā pret to?! Es zinu, ka ja VL būtu pievienojusies Vienotībai, tad es par šo apvienību vairs nebūtu balsojis un es nedomāju ka es būtu tāds vienīgais. Tomēr esmu par pragmatiskāku politiku nacionālajos jautājumos un VL joprojām pieminētā dekolonizācija neļauj viņus uztvert par neko citu kā visnotaļ radikāliem nacionālistiem.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > u_r_a_p_r_i_v_e_t_d_ 01.06.2010. 01.20

    Es neticu, ka bija prasība IET koalīcijā ar SC. Ja tādas prasības nebija, tad nebija arī pamata konfliktam, līdz ar to arī nebija nekādu pretrunu ar VL “principiem, ētikas kodeksu un ideoloģiskajām nostādnēm “. Vienkāršā tautas valodā runājot – šis jautājums bija diplomātiski jāapiet kopīgā mērķa vārdā. Vienkārši.

    Es no sirds novēlu lai VL+TB/LNNK un Vienotība kopā saņem 51% balsu vai pat vairāk, bet es NETICU, ka startējot atsevišķi, iespēja saņemt šo balsu vairākumu palielinās. Jebkura loģika runā pret to.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Pirmkārt, vislatvieši vienmēr rīkojas saskaņā ar saviem principiem, ētikas kodeksu un ideoloģiskajām nostādnēm, tas ir arī attiecībā uz pārrunām ar jebkuru potenciālo sadarbības partneri.

    Otrkārt, no SCP puses jau iepriekš bija visai kategoriska nostāja pret VL.

    Treškārt, pat ar VL un TB kopēju startu Vienotībā, tā nebūtu ieguvusi 51%, jo būtu pietiekami liela daļa, kura nebalsotu par Vienotību ja tajā ietilpst viens vai otrs spēks. Tagad paveras lieliskas iespējas izveidoties VL/TB/LNNK+Vienotības koalīcijai pēc vēlēšanām, ja kopumā būs gūti pietiekami daudz mandāti.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > u_r_a_p_r_i_v_e_t_d_ 31.05.2010. 22.56

    Ja tā bija VL kategoriskā nostāja, tad tā bija kļūda. Nekas nevar būt kategorisks tāda veida pārrunās. Rezultāts ir tāds, ka nav vēlamā rezultāta un tas ir tuvu katastrofai.
    Runas par koalīciju/ne-koalīciju ar SC pašlaik ir ādas dalīšana kamēr lācis vēl mežā. Startējot kopā ar Vienotību bija iespēja, ka koalīciju nemaz nenāktos veidot, t.i. – varēja cerēt uz vairākumu.
    Un kas tad ir iegūts tagad ???

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Diemžēl tas bija Vienotības lēmums atstumt malā Visu Latvijai un tēvzemiešus, galvenokārt tieši dēļ kategoriskās nostājas neveidot koalīciju ar SC pēc vēlēšanām. Tieši tāpēc mani dara bažīgu iespējamība, ka var tikt izveidota Saskaņas+Vienotības valdība pēc vēlēšanām.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > u_r_a_p_r_i_v_e_t_d_ 01.06.2010. 01.59

    LTV pie Gailīša:) Dzintars neteica, ka bijusi PRASĪBA iet koalīcijā ar SC. Esot bijis jautājums, vai Visu Latvijai pēc vēlēšanām “ietu prom”, ja tiktu veidota koalīcija ar SC?
    Tad iedomājieties – ja Visu Latvijai paliktu kopā ar Vienotību, un priekšvēlēšanu laikā tāds Pabriks vai Ēlerte krievu presei pateiktu, ka pēc vēlēšanām Vienotība varētu veidot koalīciju ar SC. Ko par šādu atklājumu vēl priekšvēlēšanu laikā teiktu Visu Latvijai vēlētāji? Visu Latvijai tas būtu trieciens, bet specifiski Ēlertei, Pabrikam, u.c., protams ne.

    Tā ka, manuprāt, tomēr ir labi un pareizi, ka Dzintars šo aspektu necentās “apiet”, necentās “norīt krupi”. Varbūt labi gan vislatviešiem, gan Vienotībai.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > u_r_a_p_r_i_v_e_t_d_ 31.05.2010. 22.13

    Manuprāt tomēr šis solis kopā ar Vienotību būtu lielāks. Jebkura latviešu balsu sadrumstalošana ir kaitīga.
    Nožēlojami, ka nebija iespējams vienoties. Vienkārši nožēlojami …
    Es, piemēram, tagad nezinu par ko būtu prātīgāk balsot … Toties sovjetistiem – nekādu problēmu, viss skaidrs.
    Nedrīkstam mēs atļauties šo “demokrātisko greznību”, vismaz šajās vēlēšanās nē. Jālūdz dievs lai SC un AŠ izgāžas …

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

buchamona 31.05.2010. 21.45

Elerte teica, ka LNNK + VL būs tuvākais partneris Vienotībai pēc vēlēšanām. Atliek tikai cerēt, ka VL+LNNK domā tā pat :) un viņi tiks pāri 5% barjerai, citādi šīs rudens vēlēšanu vērtīgās balsis būs vnk atdotas AŠ + SC.
Trijās priedēs maldāmies un pilnīgi nelaikā

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu