''Saskaņai'' dāsni ziedo Karginam pietuvinātie • IR.lv

''Saskaņai'' dāsni ziedo Karginam pietuvinātie

29
Lita Krone, LETA

Partija naudu saņem līdz ar ''Parex'' sadalīšanu kavējošo grozījumu nonākšanu Saeimā

Dažas dienas pēc bijušo ''Parex'' īpašnieku interesēs ''Saskaņas centra'' (SC) Saeimā iesniegtajiem, bankas restrukturizāciju kavējošajiem Kredītiestāžu likuma grozījumiem dāsnus ziedojumus no Valerijam Karginam pietuvinātām personām saņēmusi partija “Saskaņa”, kuras dibinātājs ir SC. Par to svētdien vēsta Latvijas televīzijas raidījums ''De facto''.

26.aprīlī 10 000 latu “Saskaņai” ziedojis bijušais ''Parex'' augsta līmeņa darbinieks, tagad Kargina dēla vadītā uzņēmuma “MiniCredit” padomes loceklis Andris Riekstiņš. Dienu vēlāk 9000 šai pašai partijai atvēlējis Kargina dēls Rems, un vēl pēc trim dienām tikpat ''Saskaņai'' pārskaitījusi Kargina dzīvesbiedre Anna Barinova.

SC frakcijas un ''Saskaņas'' līderis Jānis Urbanovičs partijas atkarību no ziedotājiem noliedz, sakot – likuma grozījumi tapuši, lai neļautu valdībai izsaimniekot banku. Kā ziņots, tie liegtu īstenot valdības, starptautiskā konsultanta un, visticamāk, Eiropas Komisijas atbalstīto restrukturizāciju, kas paredz atdalīt ''Parex'' labos un bezcerīgos aktīvus atsevišķos uzņēmumos, lai saglabātu strādāt spējīgo bankas daļu un atgūtu valsts ieguldījumus tās glābšanā.

''Parex'' bankas prezidents Nils Melngailis teic, ka valstij nāktos ieguldīt vēl 100 miljonus latu, lai uzturētu pie dzīvības nesadalītu banku, un pēc tam šos ieguldījumus diez vai izdosies atgūt.

Jau ziņots, ka pēc restrukturizācijas bijušo īpašnieku Kargina un Viktora Krasovicka ieguldījumi, visticamāk, nonāktu ''sliktajā'' daļā. Kā informē ''De facto'', Valerijs Kargins, viņa dēls Rems Kargins, Krasovickis un viņa dzīvesbiedre Ņina Kondratjeva, spriežot pēc “Parex bankas” pēdējo gadu pārskatiem, noguldījuši ievērojamas summas bankas subordinētajā kapitālā, visticamāk, slēpjoties zem vārda “privātpersona” 2009.gada bankas pārskatā. Kopējā viņu ieguldījumu summa varētu būt 36 miljoni latu, kas tiem pērn no valstij piederošās bankas procentos nesuši 4,8 miljonus latu.

Komentāri (29)

mary75 30.05.2010. 22.50

Viss tas kopīgs SC un ĀŠ pēdējais balsojums pret parex restrukturizāciju ir pret EK un PB nostādnēm un valstij, kā zināms, var izmaksāt miļjardu, toties ļauj Karginam un Co arī turpmāk saglabāt savus ieguldījumus un saņemt savus procentus, nezinu, kādam īpatnim jābūt, laiAŠ un Urbanovicam ticētu vairāk, nekā EK un PB.
Par izsaimniekošanu – var tikai pasmieties, parex bija izsaimniekots tad, kad Godmanis ar Slakteri to pārņēma, pie kam uz tik dīvainiem un valstijneizdevīgiem noteikumiem.

+17
-1
Atbildēt

4

    v-auto > mary75 31.05.2010. 10.56

    Jaa, protams, iespeejami daudzi scenaarija, bet tas tomeer nav “kaa zinaams”, zinaams buus tad kad notiks, shodien ir tikai pieneemumi, arii par tiem 100milj.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 31.05.2010. 10.59

    Ja tev teiks – bez 100 miljoniem miljards, tas mainīs lietas būtību?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 31.05.2010. 10.48

    100 miļjoni būtu tūlīt jāliek klāt, lai banka atbilstu standartiem, un rā nebūtu jāslēdz.
    Bet miļjards vai tuvu tam ir tas, ko valsts bankā jau ielikusi, un, ja banku nesadalīs un labo daļu nepārdos, arī to var zaudēt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    v-auto > mary75 31.05.2010. 10.30

    Par to 1 miljardu man gan nekas nav zinaams, esmu dzirdeejis par iespeejamiem 100 milj., bet tas ka shie likuma groziijumi smird, looti ciniski smird, tas gan ir fakts. Varbuut beidzot LB un Kruumanes kundze vareetu teikt kaadu skalaaku vaardu un padomaat arii par valsti, ne tikai savaam labi apmaksaatajaam vietaam.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 30.05.2010. 22.02

SC frakcijas un ”Saskaņas” līderis Jānis Urbanovičs partijas atkarību no ziedotājiem noliedz, sakot – likuma grozījumi tapuši, lai neļautu valdībai izsaimniekot banku…
”Parex” bankas prezidents Nils Melngailis teic, ka valstij nāktos ieguldīt vēl 100 miljonus latu, lai uzturētu pie dzīvības nesadalītu banku, un pēc tam šos ieguldījumus diez vai izdosies atgūt…. +++ Un, kam lai tagad tic? :))) Bet, ja nopietni – nespēju es noticēt Jānim Urbanovičam.

+13
-1
Atbildēt

0

ltvpanorama 31.05.2010. 08.43

Toties katrā intervijā un uzstāšānās reizē Urbis atkal raus uz sevi kreklu un klārēs kā viš rūpējas par tautu un saskaņu un draudzību ar Ruslandi, kura pildīšot mūsu budžetu. AŠ2 auros ka tikai viņi vienīgie prot (iz)saimniekot..nē nu nevar jau nenoliegt ka Kargins un Krasovickis arī ir tautas daļa:D ja nopietni, tad šitādas ziņas vnk nogalina parādot cilvēkiem viņu bezspēcību..sūrākais tas ka šitā blice kopā ar badīgajiem krokodiliem AŠ2 pavisam reāli var paņemt varu rudenī, piepirks klāt Lembi ( ja ne piepirks tad nošantažēs) un tad ir vakars..intersanti vai lielais vairums to, kas balsos par ZZS saprot par ko var izvērsties viņu balsojums?

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu