Elektrības tarifs iedzīvotājiem šogad nemainīsies • IR.lv

Elektrības tarifs iedzīvotājiem šogad nemainīsies

39
Raitis Plauks, F64

''Latvenergo'' noliedz jauna tarifu projekta esamību un sola maksu par elektroenerģiju tik drīz nepaaugstināt

Energouzņēmums ''Latvenergo'' jaunu elektroenerģijas tarifu projektu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) nav iesniedzis, un maksa par elektrību iedzīvotājiem šogad, līdzīgi 2008. un 2009.gadam, nemainīsies. To Ir.lv apstiprināja energokompānijas runasvīrs Andris Siksnis, piebilstot, ka, visticamāk, tas nenotiks arī nākamā gada pirmajos mēnešos.

SPRK padomes loceklis Edvīns Karnītis otrdienas rīta intervijā Latvijas Radio sacīja, ka "Latvenergo" iesniedzis jaunu tarifu projektu, kur plānots mainīt tarifus no nākamā gada 1.janvāra. SPRK elektroenerģijas nodaļas vadītājs Sandis Jermuts Ir.lv skaidro, ka regulators strādā nevis ar elektroenerģijas, bet gan pārvades un sadales tarifiem. To projektus iesnieguši ''Latvenergo'' koncerna meitas uzņēmumi AS ''Augstsprieguma tīkls'' un AS ''Sadales tīkls'', uzsver Siksnis.

Pārvades tarifs pēc ilgstošas saskaņošanas jau apstiprināts uz pusi lielāks nekā iepriekš, un patlaban rit sadales tarifa saskaņošana, skaidro Jermuts. Taču šo pakalpojumu cenu maiņas ietekme uz tā saukto gala lietotāju jeb iedzīvotājiem noteikto elektrības tarifu ir niecīga, piemēram, jaunais pārvades tarifs varētu dot 2% pieaugumu, skaidro speciālists.

Turklāt jaunu gala tarifu pēc SPRK noteiktās metodikas varēs apstiprināt tikai tad, kad būs saskaņoti minētie pārvades un sadales pakalpojumu tarifi, norāda Jermuts. Pēc SPRK eksperta teiktā, jaunie pakalpojumu tarifi varētu stāties spēkā ar nākamā gada 1.janvāri, un to maksimālā ietekme uz gala lietotāju elektrības tarifu varētu būt 5-10%.

Komentāri (39)

austrisv 25.05.2010. 15.47

Pagājušo gadu, kad gāzes cena bija par 25% zemāka, tad gan Miķelsona kantoris elektroenerģijas cenu nepazemināja!!!!! Tagad, kad tā atkal ir vecajā līmenī nezin kāpēc Miķelsons taisās paaugstināt tarifus!
Gāzes cena nav paaugstinājusies pret iepriekšējiem gadiem, ja kas!
Miķelsons atkal ķer muļķus Muļķu zemē!
ja neprot saimniekot, lai iet prom no Latvenergo! Droši amatā jāliek elektroenerģijas speciālists. Piemēram, mazais , gudrais un ņiprais Ozoliņa kungs!
Bet Miķelsonam jau jāceļ jaunā gāzes TEC Rīgā! Tāpēc arī nauda atkal jānosmeļ caur tarifu celšanu! zaglīgie tēpisti!

+2
0
Atbildēt

0

varrvara 17.06.2010. 10.21

Tas Latvenergo ir drausmīgs kantoris un viņa rīcība ir pilnīgi neprognozējama.Pirms vairākiem gadiem nopirku vecu lauku māju. Tajā bija kvalitatīvs trīs fāžu pievads, jo mājā kādreiz dzīvojis liels boļševiku funkcionārs. Tad atnāca kontrolieri un konstatēja, ka visu laiku tur bijis ieejošais drošinātājs 25 A un nomainīja to pret zemāko atļauto – 16 A. Es uzrakstīju iesniegumu Latvenergo, lai man paaugstina lietojamo jaudu un uzliek 25 A ieejošo. Man viņi sastādīja tāmi par 7300 Ls. Un tas par to, lai atliktu atpakaļ to drošinātāju kāds tur bija no sākuma. Bet es taču maksāju par patērēto elektroenerģiju. Cik dīvaina nostāja, bet tas tikai liecina par monopola izrīcībām. Normālā biznesā piedāvātu, lai tikai klients kurina un maksā.

0
0
Atbildēt

0

austrisv 25.05.2010. 16.10

Betij, gāzes cena nav paaugstinājusies! Tā atkal ir iepriekšējo gadu līmenī!!!!
Pagājušo gadu tā pazeminājās par 25%, bet nu atkal, bet varbūt,, pat nebūs vecajā līmenī, ja vēl būs !

0
0
Atbildēt

1

    ievuliitis > austrisv 25.05.2010. 16.17

    :) :) Tas atkarīgs no kāda skatupunkta skatās. Ja atceramies, ka pagājušajā gadā pazeminājās, tad tev 100% taisnība. Bet, ja skatos, ka vienu mēnesi cena ir viena, bet nākamājā būs jau cita – augstāka…:)
    Uzsmaidi:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu