KNAB vērtēs Ņemcova partijas līgumus ar deputātu kandidātiem • IR.lv

KNAB vērtēs Ņemcova partijas līgumus ar deputātu kandidātiem

3
Jānis Pipars, F64

Ar "Latgales tautas" 300 tūkstošus vērtajiem "atkāpšanās līgumiem", iespējams, saistīta vicemēra nogalināšana

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) saņēmis izvērtēšanai partijas "Latgales tauta" 300 000 latu vērtos "atkāpšanās līgumus", otrdien informē laikraksts "Telegraf". Pēc vienas versijas, ar šiem dokumentiem varētu būt saistīta Daugavpils vicemēra Grigorija Ņemcova slepkavība –viņš grasījies līgumu saturu publiskot, taču nogalināts.

Kā informē KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs, līgumi un citi materiāli birojā saņemti pagājušās nedēļas nogalē. Pašlaik notiek faktu pārbaude un līgumu satura vērtēšana no to noslēgšanas likumības viedokļa.

Līdz šim Latvijas priekšvēlēšanu vēsturē nav bijis tāda fakta, ka kāda partija, šajā gadījumā "Latgales tauta", slēgtu līgumus ar pilsētas domes deputātu kandidātiem, norāda avīze. Šo vienošanos būtība – kandidātiem ne tikai jāpilda partijas programma, bet arī partijas līderu griba un norādījumi, konkrēti – balsot vai nebalsot par konkrētiem jautājumiem, kandidātiem, utml. Par nepakļaušanos paredzēts 300 000 latu sods.

"Latgales tautas" vadītāja juriste Olga Širokaja ''Telegraf'' paudusi, ka šādi līgumi ir loģiski un tiesiski. Viņas vietniece Sanguško-Lavrova skaidrojusi – saskaņā ar līgumiem, ja deputāts pārkāpj partijas uzstādījumus, viņš noliek savu mandātu un maksā partijai 300 000 latu sodu par partijas kursa neievērošanu. Līdz šim nauda ne no viena deputāta neesot pieprasīta, piebilst Sanguško-Lavrova, kura, pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, esot arī Ņemcova "neoficiālā atraitne".

Kā raksta "Telegraf", pēc Ņemcova nāves Daugavpilī izvērtusies īsta cīņa par viņa mantojumu – televīzijas kanālu un laikrakstu "Million". Pašlaik Daugavpilī figurējot trīs versijas par šī biznesa tālāko likteni – mantojums tiks aizgājēja vicemēra Amerikas dēlam, to saņems Ņemcova sieva un viņas dēls Mihails, vai arī daļu varētu saņemt neoficiālā atraitne Sanguško-Lavrova. Pēdējā iespējamā pretendente gan pagaidām neesot iesniegusi nekādus dokumentus mantojuma pieprasīšanai.

Kā ziņots, 1948.gadā dzimušais Daugavpils domes deputāts, vicemērs un uzņēmējs Ņemcovs tika nogalināts ar diviem šāvieniem galvā šogad 16.aprīlī ap pulksten 17 Daugavpils centrā Lāčplēša ielā, arkā pie zobārstniecības poliklīnikas. Netālu no slepkavības vietas, strūklakā A.Pumpura parkā, tika atrasta pistole, no kuras, visticamāk, Ņemcovs ticis nošauts. Tika izveidots slepkavas fotorobots. Saistībā ar Ņemcova slepkavību tiek izskatītas divas pamatversijas, kas saistītas ar viņa profesionālo darbību un biznesu.

Komentāri (3)

aivars_silins 25.05.2010. 19.43

Domāju, ka līdzīgi līgumi ir arī POPULISTISKAJAI oranžo grupai. Tikai tā var izskaidrot verdzisko pakļaušanos grupas vadoņiem. Starp citu, kādus gadus atpakaļ kaut kas līdzīgs jau izskanēja, tikai summas bija krietni mazākas.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu