''Rīgas satiksme'' vienojusies par kompensāciju cietušajam • IR.lv

''Rīgas satiksme'' vienojusies par kompensāciju cietušajam

30
Mārtiņš Cīrulis, F64

Dienesta pārbaudes secinājumus par 24.aprīļa traģisko avāriju vēl neatklāj

Pašvaldības uzņēmuma ''Rīgas satiksme'' (RS) valde apstiprinājusi kompensācijas izmaksu vienam no 24.aprīļa avārijā Baložos cietušajiem pasažieriem, informē uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis. Viņš Ir.lv apstiprināja, ka RS dienesta pārbaudes secinājumi par avāriju, kurā gāja bojā divas jaunietes un iereibušais 23.autobusa šoferis, pagaidām netiks publiskoti, bet nodoti valdes priekšsēdētājam ''galavārda teikšanai''.

Kompensācija ir juridiski pamatota ar dokumentiem un tiks samaksāta piecu dienu laikā. Tās apmērs gan ir konfidenciāla informācija pēc abpusējas vienošanās. RS turpina sarunas par kompensāciju samaksu pārējiem avārijā cietušajiem pasažieriem un bojāgājušo tuviniekiem.

RS pārstāvis pieļauj, ka publiski paziņojumi par avārijas iemesliem sekos tikai pēc tam, kas šajā lietā ierosināto kriminālprocesu būs pabeigusi policija. Tiesībsargu pārstāvis Aigars Bērziņš Ir.lv sacīja, ka pagaidām izmeklēšanas noslēgumu nevarot prognozēt.

Savukārt viens no soļiem līdzīgu situāciju novēršanai nākotnē esot RS vadītāja Leona Bemhena ierosinājums Satiksmes ministrijai noteikt stingrākas prasības normatīvajos aktos iereibušiem autobusu vadītājiem, liedzot vadīt transportlīdzekli, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0 promiles, kā arī pārkāpuma gadījumā pieļaujot tiesību atņemšanu uz mūžu, sacīja Zaķis.

Jau vēstīts, ka 24.aprīļa vakarā Ķekavas novada Baložos vairāk nekā divu promiļu reibumā esoša vadītāja stūrēts 23.maršruta autobuss nobrauca no ceļa un apgāzās. Negadījumā gāja bojā divas 19 gadu vecas jaunietes, kā arī pats autobusa vadītājs, un cieta vēl četri cilvēki.

Savukārt pagājušajā nedēļā atlūgumu it kā nepietiekami saprotošas attieksmes pret kontrolieriem dēļ iesniegušais RS Kontroles dienesta vadītājs Modris Jaunups (JL) iecelts valsts SIA Autotransporta direkcijas valdē, ziņo aģentūra LETA. Jaunups darbu RS pārtrauks no 1.jūnija.

Par šīs iestādes valdes locekli iecelts arī bijušais Jūrmalas domes deputāts Juris Griķis (TB/LNNK). Savukārt no direkcijas valdes locekļu amatiem atbrīvoti Rīgas domes deputāts Raimonds Timma (LPP/LC) un Mārtiņš Gailis. Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs ir Andris Lubāns.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu