Slakteris lepojas par Latvijas izglābšanu no bankrota • IR.lv

Slakteris lepojas par Latvijas izglābšanu no bankrota

44
Elmārs Rudzītis, F64/LETA

Bijušais finanšu ministrs pārmet “Vienotībai” dižošanos ar Godmaņa valdības nopelniem

Bijušais Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs un finanšu ministrs, tagad Saeimas deputāts Atis Slakteris uzskata, ka apvienība “Vienotība” patlaban nepamatoti dižojas par valsts izvešanu no krīzes. Pēc Slaktera intervijā Ir.lv paustā, valsti no bankrota esot paglābusi Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdība ar viņa paša vadībā izstrādāto finanšu un ekonomikas stabilizācijas plānu.

“Ja man jāsaka tādās salīdzinošās kategorijās, tad viņi [“Vienotība”] šobrīd lepojas ar to lāča ādu, kura medībās viņi nav piedalījušies. Viņi lepojas, ka pratuši novērst valsts bankrotu. Faktiski to izdarīja Godmaņa valdība ar plānu finanšu un ekonomikas stabilizācijai, kas tika izstrādāts manā vadībā. Un valsts viņiem tika atstāta ar miljardiem naudas Valsts kasē. Ja vēlas, četrus gadus var nepieņemt lēmumus, bet tas, protams, gan novestu pie valsts bankrota,“ intervijā Ir.lv apgalvo bijušais Godmaņa valdības finanšu ministrs.

Intervijā viņš pauž atbalstu topošajai TP un LPP/LC apvienībai, jo to veido cilvēki, kas savā laikā pieņēmuši ļoti smagus, atbildīgus lēmumus, par kuriem arī kritizēti. “Es pats esmu bijis ''sliktais'', man bija jāsamazina algas un dzīves līmenis cilvēkiem, tā ka no lēmumiem neesam baidījušies. Tāpēc es domāju, ka šī apvienība ar cilvēkiem, kas nebaidās no lēmumiem un nebaidās tos skaidrot cilvēkiem, es domāju, ka sabiedrība tai noticēs, jo mēs atbildam gan par kļūdām, gan padarītām lietām,“ intervijā pauž Slakteris.

Pilnu interviju ar bijušo finanšu ministru tuvākajā laikā lasiet Ir.lv sadaļā “Skats”.

Komentāri (44)

Evija Pētersone 24.05.2010. 12.31

Kārtīgi sasmējos par šo! :) Atis vēl varēja pateikt, ka ir popularizējis Latviju pasaulē – ar viņa slaveno interviju tiek tiešām kļuvām slaveni! :)

Godmaņa valdība bija spējīga tikai dot solījumus aizdevējiem, bet nevis tos pildīt, kā rezultātā robs mūsu valsts budžetā tikai pieauga un aizdevuma saņemšana kavējās. Ja kāds tiešām ir spējis pieņemt smagus un atbildīgus lēmumus, tad tas ir Dombrovskis.

+48
0
Atbildēt

0

austrisv 24.05.2010. 12.29

Tagad abi vilku bari apvienojušies un nu gaudo pilnā sparā: bet varbūt kāds tam baram arī notic!
Kas parakstīja to nāvējošo līgumu ar Parekss? Vai tie nebija šitie abi nel;ieši no LPP/Lc un TP!
Paši nu tagad spodrina savu netīro veļu, kuru paši pieķēzījuši! Slakterim vēl nav kauna te vispār runāt! Pretīgie zagļi!

+37
0
Atbildēt

2

    lailabidzane > austrisv 24.05.2010. 13.04

    .
    Ak tā? Nu, jā! Divi bari ir vilku bari. Ļoti ticami.
    Un tie pārējie? Nu, tie citi bari – šakāļi, hiēnas, vai kādi citādāki maitēdāji?

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    sivrita > austrisv 24.05.2010. 17.55

    diemžēl tām pasaciņām par Kalvīša valdību, kas atstājusi ideālu situāciju un daudz naudas, kā arī Godmaņa-Slaktera “Barbarosa” plānu daudzi noticēs ar “labajai Latvijai”…

    daudzi neredz vai neiedziļinās cēloņsakarībās…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

dro 24.05.2010. 12.20

Faktiski to izdarīja Godmaņa valdība ar plānu finanšu un ekonomikas stabilizācijai, kas tika izstrādāts manā vadībā.
_____________________
Nesaprotu, tad kādēļ TP vajadzēja gāzt Godmaņa valdību, kādēļ nepastāvēja uz finanšu ģēnija Slaktera atkārtotu virzīšanu amatam?
Vai tikai kungs nav saņēmis angļu valodas skolotājas uzslavu, ka tā audzis pašnovērtējums?:)

+35
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu