Munkevica atbalstam nosaka cenrādi • IR.lv

Munkevica atbalstam nosaka cenrādi

10
Ieva Čīka, LETA

Deputātei Blauai izteikts piedāvājums Munkevicu atbalstīt vienā no trim veidiem, par katru nosakot savu izcenojumu

Jūrmalas domes deputātei Ivetai Blauai (JL) nu jau no amata gāztais un apcietinātais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics („Jūrmala – mūsu mājas”) piedāvājis trīs veidus, kā viņu atbalstīt un par katru piedāvājumu arī noteikts savs izcenojums, svētdienas vakarā ziņoja TV3 raidījums „Nekā personīga”.

Kā vēstīja „Nekā personīga”, Blaua nav bijusi pārsteigta, ka pagājušā nedēļā saņēmusi zvanu no Munkevica partijas biedra, "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes locekļa Normundam Pīranta, kurš ir arī Blauas klases biedrs. Pīrantam Jūrmalā bija Munkevica darījumu kārtotāja slava. Tomēr daudzi bijuši pārsteigti, ka uzrunāta tieši Blaua.

„Varbūt tas mans cilvēciskais faktors. Es mēģinu ar visiem rasts kompromisu sarunā. Iespējams, ka tas. Iespējams, ka Munkevica kungu iedrošināja mana ne tik pietiekoši lielā pieredze politikā, pašvaldības darbā. Man to ir grūti komentēt,” raidījumam stāsta Blaua.

Blauai izteikti trīs veidi, kā viņa varētu atbalstīt Munkevicu: uz balsojumu neierasties it kā slimības dēļ, uz sēdi atnākt un balsot par Munkevica palikšanu amatā vai pāriet pie Munkevica pavisam, un katram piedāvājumam arī bijis savs izcenojums.

Raidījums arī vēstīja, ka notikušas vairākas sarunas, arī Blauai, Munkevicam un Pīrantam esot trijatā. Blaua, kura jau sadarbojās ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), beidzot it kā piekrita piedāvājumam pieņemt piecus tūkstošus latu un paust uzticību Munkevicam ceturtdienas balsojumā. Dažas stundas pēc naudas nodošanas Pīrantu un Munkevicu KNAB aizturēja.

Izmeklētāji tagad skaidro, vai Blaua bija vienīgā deputāte, kuras balsij Munkevica interesēs bija noteikta cena. Vairākums opozīcijas deputātu gan neatzīstas, ka Munkevics būtu viņiem piedāvājis naudu, izņēmums ir tikai Marija Vorobjova (SC), kura žurnālistiem ir stāstījusi, ka Munkevics pirms nedēļas viņai devis nepārprotamu mājienu, uzrakstot uz lapiņas ciparu 5. Tagad deputāte kāpjas atpakaļ, sakot, ka piecinieks obligāti vēl nenozīmējot naudu. Iespējams, tādā veidā Vorobjova cenšas labot situāciju un skaidrot, kāpēc nav ziņojusi KNAB, norāda „Nekā personīga”.

Esam jau ziņojuši, ka Munkevicu un Pīrantu tur aizdomās par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu un nodošanu, lai kukuļdevēja interesēs nodrošinātu labvēlīgu rezultātu mēra uzticības balsojumā. Munkevics ir noliedzis, ka būtu saistīts ar kukuļošanu.

Par jauno kūrortpilsētas mēru šonedēļ ievēlēts jaunās domes koalīcijas līderis Romualds Ražuks (PS).

Komentāri (10)

oskaar 23.05.2010. 23.31

Cik noprotu- balsis šādos brīžos pērk nevis tādēļ, lai vienkārši paliktu sēdēt savā krēslā ar tam pienākošos atalgojumu, bet – lai varētu turpināt vai uzsākt kaut kādas īpašas biznesa lietas, kuras jebkurš cits Jūrmalas mērs uzskatīs par pilsētas budžetam nelietderīgām.
Mani tātad interesē- kādu(s) biznesu(s) Munkevics bīdīja, un cik lielus zaudējumus tas būtu radījis Jūrmalai.

+10
0
Atbildēt

1

bebiekste 23.05.2010. 20.54

Var just, ka ir Krīze :D 5000 tāda sīknauda vien ir pret “trekno gadu” izcenojumiem.

+8
0
Atbildēt

0

Kristaps O. 23.05.2010. 21.42

deputāta balsojuma cena kritusies par 75% – no 20 000 līdz 5000 :(

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu