Munkevics noliedz saistību ar kukuļdošanu • IR.lv

Munkevics noliedz saistību ar kukuļdošanu

75
Andrejs Terentjevs, F64

Tiesa lems par Jūrmalas mēra un otras aizturētās amatpersonas Imanta Pīranta apcietināšanu

Kriminālprocesā par iespējamu 5000 latu kukuļa piedāvāšanu aizturētais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics ("Jūrmala – mūsu mājas") kategoriski noliedz jebkādu savu saistību ar kukuļa došanu vai piedāvāšanu, atsaucoties uz viņa advokātu, informē aģentūra LETA.

Ceturtdien tiesa lems par viņa un otras aizturētās Jūrmalas pašvaldības amatpersonas, Munkevica partijas biedra Normunda Pīranta apcietināšanu.

"Jūrmalas pilsētas mērs pilnībā noraida jebkādas izvirzītās aizdomas, jo pašlaik nav neapstrīdamu un neapšaubāmu pierādījumu, kas apstiprinātu, ka viņš varētu būt iesaistījies kaut kādās pretlikumīgās darbībās, kas saistītas ar kukuļa došanu, lai panāktu labvēlīgu lēmumu," LETA paziņojis Leimanis. "Viņš nav nevienam ne lūdzis, ne devis, ne ticies. Visas spekulācijas, kas tagad notiek, ir tikai un vienīgi tendenciozas un nav apstiprinās ne ar kādiem pierādījumiem." Advokāts apgalvoja, ka otrdienas vakara kratīšanās neesot izņemta ne skaidra nauda, ne citi priekšmeti, kas varētu liecināt par kukuļa došanu.

Leimanis uzsvēra, ka Munkevics šajā procesā ir aizturētais. "Tad, kad tiks pieņemts lēmums par atzīšanu par aizdomās turēto, tad mēs arī zināsim, pie kādiem apstākļiem kas ir noticis. Uz doto brīdi tiek izteiktas tikai aizdomas, kas, kā es uzskatu, netiek pamatotas ne ar kādiem pierādījumiem," norādīja Leimanis.

Kā ziņots, Rīgas Centra rajona tiesa trešdien uzlikusi arestu par kukuļdošanu aizturētā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica mantai. Arests, visticamāk, uzlikts arī otras Pīranta mantai, ziņo aģentūra BNS. Ceturtdien tiesa izskatīs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lūgumus par aizturēto apcietināšanu. Ceturtdien beidzas 48 stundu termiņš, kura laikā drīkst bez tiesas sankcijas aizturēt kādu personu.

Jau vēstīts, ka KNAB Jūrmalas mēru Munkevicu ("Jūrmala – mūsu mājas") aizturējis par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu, lai nodrošinātu viņam labvēlīgu rezultātu opozīcijas ierosinātajā neuzticības balsojumā, kas domē paredzēts ceturtdien. Šajā lietā aizturēts arī "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklis, Munkevica partijas biedrs Normunds Pīrants, informē aģentūra LETA.

Jūrmalas domes deputāte, partijas "Jaunais laiks" (JL) Jūrmalas nodaļas vadītāja Iveta Blaua aģentūrai BNS netieši atzinusi, ka kukulis par uzticības balsojumu Munkevicam piedāvāts viņai. "Es nevaru ne apstiprināt, ne noliegt, ka kukulis piedāvāts man," atbildēja Blaua uz aģentūras BNS jautājumu, vai kukulis piedāvāts viņai, "pašlaik es no komentāriem vēlētos atturēties."

Par faktu sākts kriminālprocess, informē KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs. KNAB iegūtie pierādījumi liecina, ka 5000 latu kukulis piedāvāts, lai nodrošinātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē labvēlīgu rezultātu balsojumā par priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata. Pēc kukuļa nodošanas 18.maijā abas Jūrmalas domes amatpersonas aizturētas aizdomās par kukuļa piedāvāšanu un nodošanu, ko izdarījušas divas valsts amatpersonas personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas. Aizturētie ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Cita Jūrmalas domes deputāte, SIA "Dzintaru koncertzāle" valdes loceklei Marija Vorobjova, kura iepriekš paziņoja par Munkevica spiedienu koncertzālei noslēgt līgumu ar viņa partiju atbalstošu firmu, trešdienas rītā lūgusi aizsardzību policijai, jo Munkevics pirms aizturēšanas izteicis viņai draudus, ziņo LETA. Tie saistīti ar viņas pāriešanu opozīcijas pusē, sacījusi Vorobjova.

Jau vēstīts, ka ceturtdien domes sēdē paredzēts izskatīts deviņu deputātu parakstīto pieprasījumu par Munkevica atkāpšanos no amata. Līdzīgs mēģinājums izgāzās martā, kad to atbalstīja mazāk par astoņiem no 15 Jūrmalas domes deputātiem.

Sākotnēji iesniegumu parakstīja deputāti Romualds Ražuks (PS), kurš tiek minēts kā nākamais domes priekšsēdētāja amata kandidāts, Marija Vorobjova (SC), Māris Dzenītis, Iveta Blaua (JL), Zigurds Starks, Aigars Tampe (TB/LNNK), Arnis Ābelītis ("Tev, Jūrmalai") un Juris Visockis (JL). Pēc tam Munkevica gāzējiem pievienojās arī partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) deputāte Dzintra Homka, tādējādi stabili pietika balsu Munkevica gāšanai.

Munkevics atrodams organizācijas "Par labu Latviju" domubiedru sarakstā ar 14.kārtas numuru un bijis starp kustības dibināšanas manifesta parakstītājiem. Ja viņam tiesībsargājošās institūcijas viņam izvirzīs apsūdzības, biedrība "Par labu Latviju" politiķim būšot jāpamet, biznesa portālam "Nozare.lv" sacījis organizācijas preses biroja vadītājs Arnis Marcinkēvičs.

Munkevics nav pirmais Jūrmalas domes priekšsēdētājs, par kuru interesi izrādījušas tiesībsargājošās institūcijas, liecina aģentūras LETA arhīvs. Kā ziņots, par kukuļdošanu notiesāts bijušais Jūrmalas domes priekšsēdētājs Juris Hlevickis, kas amatu ieņēma no 2003. līdz 2005.gadam. Par kukuļdošanu mēra vēlēšanās Zemgales apgabaltiesa piesprieda Hlevickim piecu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju. Hlevickis patlaban izcieš sodu.

Bijušais Jūrmalas mērs Andrejs Inkulis, kurš šajā amatā atradās no 1994.gada līdz 1997.gadam, patlaban iesaistīts Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā kā apsūdzētais. Iepriekšējā sasaukuma domes priekšsēdētāju Ģirtu Trenci (TP) Rīgas apgabaltiesa atzina par vainīgu ļaunprātīgā dienesta stāvokļa izmantošanā un piesprieda viņam 200 stundu piespiedu darbu ar viena gada aizliegumu ieņemt amatus valsts un pašvaldību iestādēs. Trencis šo spriedumu plāno pārsūdzēt augstākās instancēs.

Savukārt Munkevics tiek turēts aizdomās par svešas mantas piesavināšanos lielā apmērā. Patlaban policijā tiek izmeklēts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas – par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā. Minētais likuma pants paredz sodu brīvības atņemšanu uz laiku no sešiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu.

Komentāri (75)

Kristaps O. 19.05.2010. 00.21

“Par labu Latviju”! Cerams, ka drīz Centrālcietumā izveidosies šīs organizācijas šūniņa!

+57
0
Atbildēt

4

    Kristaps O. > Kristaps O. 20.05.2010. 01.00

    paldies! :) Esmu ļoti glaimots par viedo komentātoru atzinību! :) šovakar i-netā tik simpātiska dzīvelība, žēl, ka rītā eksis…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Kristaps O. 19.05.2010. 03.05

    Mēs gan nevienam neko sliktu nevēlam, bet, ja cilvēki to ir pelnījuši…

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Kristaps O. 19.05.2010. 12.55

    Šis nu gan Tev izdevies!:)

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > Kristaps O. 19.05.2010. 03.54

    mēs esam pati labsirdība! Un tāpēc, aiz siltām jūtām pret Latviju un tās pilsoņiem, atbalstām mafijas midzeņu izkratīšanu. Jūrmalas dome jau gadiem dvakoja baisu aromātu.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

viestarts_vidins 18.05.2010. 23.43

Nezinu kapēc, bet Munkevics gan pēc ģīmja, gan pēc darbībām un izteicieniem atgādina “tik pat simpātisko” Daudzi!

+23
0
Atbildēt

9

    Kristaps O. > viestarts_vidins 20.05.2010. 01.04

    zanE’i taisnība – labu dakteri ciena VISI, ieskaitot mafiju. Man reizēm Zatlera žēl paliek – jūtu ar visām savām svītrām, ka viņš serdē ir krietns džeks!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > viestarts_vidins 19.05.2010. 12.11

    Tīģer, cikos kurš ko ir komentējis tu vari redzēt gan Domubiedru aktivitātēs, gan Atbildēs. Ne jau man tev lapas uzbūve jāmāca:)) Netēlo Nezinīti:))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > viestarts_vidins 19.05.2010. 12.31

    oi, tiešām, aiz slinkuma nebiju paskatījies, apkaunējos:))))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > viestarts_vidins 19.05.2010. 09.39

    Izskatās Tīģer,ka Tev smagi ar meklēšanu , nedaudz atjautības un atradīsi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > viestarts_vidins 19.05.2010. 03.03

    Kapēc mīnusus Tīģerim ielikāt. Būsim tak objektīvi. Savus darba nedēļas melnos darbus Daudze sestdienās cenšas nomazgāt dzimtajā slimnīcā.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > viestarts_vidins 19.05.2010. 03.42

    Betij! Esmu patiesi noilgojies pēc Tevis! Tu esi tik gudra un saprotoša meitene:) Būšu gan atklāts – ilgojos arī pēc zanE:) bet domāju, tas neietver sevī pretrunu. Webmasters varētu beidzot apžēloties un pielikt, lai var redzēt, cikos kurš komentējis. Šobrīd rakstu 03 37 naktī, ap 22 vakarā nebija nevienas no lēdijām, aiz vientulības žēli rūcu un gaudoju. Un tikai vaktēt lēdiju ierašanos arī nevaru – jāmācās :(

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > viestarts_vidins 19.05.2010. 08.14

    Būtu palicis slimnīcā,tāpat arī Zatlers….un ļaudis teiktu – kādi mums diži ārsti!….ko lai dara…slava spēj sačakarēt prātu ne tādiem vien…..

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > viestarts_vidins 19.05.2010. 09.07

    Piekrītu par komentāru laiku rādīšanu. Varētu vai nu kā ‘tooltip’ uzbraucot uz apaļās komentētāja bildes, varētu parādīt smuki laiku. Vai arī zem tās bildes.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > viestarts_vidins 19.05.2010. 00.22

    Daudze tomēr dakteris, vismaz prot arī kaut ko labu.

    +16
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 18.05.2010. 21.49

Ak Jūrmala, Jūrmala… Kurš mērs pēc kārtas uz nārām dodas :) Ja nemaldos trešais pēc kārtas, kas krimināllietā iesaistīts.

+19
-1
Atbildēt

2

    v-auto > andrisskrastins 19.05.2010. 13.41

    Pievienojos. Tieshaam, ak nabaga, daudzcietusii Jurmala!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > andrisskrastins 18.05.2010. 21.54

    Kā ilggadīga bijusī Jūrmalas iedzīvotāja varu, liekot roku uz sirds, apzvērēt, ka Munkevics, tāpat kā Juris Hlevickis, to ir godam nopelnījis, Munkevics pat vēl lielākā mērā nekā Hlevickis. Par Trenci man trūkst informācijas.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu