SAB Auziņam piešķir pielaidi valsts noslēpumam • IR.lv

SAB Auziņam piešķir pielaidi valsts noslēpumam

18
Kristaps Kuhaļskis, F64

Iepriekš Auziņam atļauju darbam ar valsts noslēpumu Drošības policija atteica

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) Latvijas Universitātes rektoram Mārcim Auziņam ir izsniedzis speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu, Ir.lv noskaidroja Satversmes aizsardzības birojā. Šo informāciju Ir.lv apstiprināja arī Latvijas Universitātē.

Kā skaidroja biroja pārstāve Baiba Rāta-Saliņa, SAB ir izskatījis Auziņa iesniegumu, kurā ir pārsūdzēts Drošības policijas lēmums par atteikumu izsniegt speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu un SAB direktors ir izmantojis savas tiesības izsniegt Auziņam speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu.

Esam jau ziņojuši, ka Auziņam Drošības policija atteica pielaidi valsts noslēpumam. Auziņš iepriekš norādīja, ka viņam nav zināmi iemesli pielaides atteikšanai un vērsās Satversmes aizsardzības birojā, lūdzot šo lēmumu pārskatīt.

Auziņš lūdza pielaidi valsts noslēpumam, jo tādas ir prasības saistībā ar Policijas akadēmijas pievienošanu viņa vadītajai Latvijas Universitātei.

Komentāri (18)

ievuliitis 18.05.2010. 12.57

Man nav informācijas par Auziņa atbilstību kritērijiem. Par to lai spriež kompetentas iestādes. Mani tikai izbrīna, ka divām vienas valsts institūcijām ir diametrāli atšķirīgs viedoklis par vienu cilvēku.

+7
0
Atbildēt

1

    ::Vai cis :: > ievuliitis 18.05.2010. 16.42

    Diemžēl DP spēju augstākais lidojums ir bīstamās teroristes – 70-gadīgās pensionāres Mirdzas Rītiņas operatīvā atmaskošana un neitralizēšana, jo šī ārvalstu aģente bija iedrošinājusies draudēt pašam … gluži vai elpa aizaraujas … Aigaram Kalvītim.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

mary75 18.05.2010. 12.58

Neticami, bet fakts – reizēm veselais saprāts šinī valstī ņem virsroku.

+4
-2
Atbildēt

0

TanteSidra 18.05.2010. 12.43

Atbalstu. Paldies SAB.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu