Drošības policija noliedz kļūdu Neo aprakstā • IR.lv

Drošības policija noliedz kļūdu Neo aprakstā

20
Latvijas Televīzija
Indra Sprance

Jānis Reiniks intervijā laikrakstam “tēlaini raksturojis” iespējamo interneta hakeri kā jaunu latvieti ar gariem matiem un brillēm, tagad saka DP

Drošības policijas (DP) priekšnieks Jānis Reiniks, aprīlī intervijā “Latvijas Avīzei” Neo raksturojot kā jaunu latvieti ar gariem matiem un brillēm, “tēlaini un vispārīgi ieskicējis Neo profilu”, Ir.lv sacīja DP preses sekretāre Kristīne Apse – Krūmiņa.

Pēc Krūmiņas teiktā, Reiniks neesot kļūdījusies Neo raksturojumā, bet gan sniedzis vispārēju raksturojumu iespējamam interneta hakerim. Krūmiņa arī atzīmēja, ka DP neveica izmeklēšanu šajā jautājumā, turklāt Reiniks arī nedrīkstot izpaust operatīvo informāciju.

Intervijā laikrakstam “Latvijas Avīze” Reiniks uz jautājumu, vai visas valsts tehniskie un intelektuālie resursi ir par vāju, lai identificētu šo personu, atbild: “Neo, mūsuprāt, ir samērā jauns, latvietis, ar labu izglītību informācijas tehnoloģiju jomā, viņam ir pagari mati, mēdz lietot brilles. Tomēr uzsvēršu, ka viņš nav tāda persona, kas būtu izsludināma starptautiskajā meklēšanā.”

Komentāri (20)

mary75 18.05.2010. 09.03

Tas Reiniks nu gan tāds neattapīgs – būtu atbildējis “aprīlī viņam bija gari mati, bet, apsekojot visas Latvijas frizētavas un veicot citas operatīvas darbības tika konstatēts, ka, laika periodā no apriļa līdz maijam, pagaidām vēl līdz galam nenoskaidrotā frizētavā, aidomās turāmais matus, iespējams, nogriezis, tāpēc patreiz tam īsi mati”.

+9
-2
Atbildēt

0

doe_jane 18.05.2010. 11.09

Vispār man rodas sajūta, ka policijas runasvīri ir demonstrējuši izcilu nekompetenci: 1) Reiniks murgo kaut ko par matainu hakeri, lai gan jau ziemas mēnešos taču bija jau apmēram zināms, kas ir Neo, 2)Mūrniece virza kā ļoti ticamu versiju, ka Nagla ir NEO, turklāt tas notiek laikā, kad Saeima grasās ierosināt jautājumu par neuzticību Mūrniecei – nuja gribēja Mūrniece parādīt varas muskuļus žurnālistiem, tad lai atbild pēc pilnas programmas, nevis lai piesedzas ar to, ka izmeklēšana kā ticamas izskata vairākas versijas, tostarp, arī to, ka Nagla ir Neo.

P.S. No gramatikas un interpunkcijas viedokļa Neo aprakstā patiešām nav kļūdu.

+3
0
Atbildēt

0

IneseT 18.05.2010. 14.57

man jau šķiet, ka DP apraksts atbilst Naglai… bet tik un – tie mati vieš aizdomas.. vajadzētu vairāk resursus DP, lai var taisīt protretus iespējamiem noziedzniekiem…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu