Pirms likvidēšanas rīko lielus iepirkumus • IR.lv

Pirms likvidēšanas rīko lielus iepirkumus

30
Reinis Hofmanis, F64

"Nekā personīga" vēstī par vērienīgiem tēriņiem nākamgad slēdzamās Rīgas namu pārvaldēs

Rīgas namu pārvaldes pirms nākamgad paredzētās likvidēšanas veic lielus iepirkumus, ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga". "Kurzemes namu apsaimniekotāja" plānotā ūdens skaitītāju iegāde par 2,5 miljoniem latu jau apturēta.

Galvaspilsētas namu pārvaldēs strādā 3900 darbinieku, no tiem 500 nodarbināti administrācijā. Kopumā algās tiek tērēti vairāk nekā deviņi miljoni latu. Pēc Valsts kontroles aizrādījuma Rīgas dome nolēmusi likvidēt daudzās namu pārvaldes un taupībai izveidot vienu lielu namu pārvaldi visai pilsētai. Ar nākamā gada 1.janvāri darbu zaudēs 15 pārvalžu vadītāji un daudzi administrācijas darbinieki.

Lēmums pieņemts pirms mēneša, bet namu pārvaldnieki tikmēr steidz vērienīgi iepirkties. Namu pārvalde "Zemgale" iecerējusi iegādāties 14 jaunas automašīnas par aptuveni 200 000 eiro (140 000 latu) ar mērķi atvieglot iecirkņu pārvaldnieku darbu.

"Kurzemes namu apsaimniekotājs" bija iecerējis aprīlī paātrinātā slēgtā konkursā nopirkt un uzstādīt ūdens skaitītājus par 2,5 miljoniem latu, taču šis iepirkums tagad pārtraukts. Šā gada sākumā šī pārvalde bez konkursa no kādas privātfirmas iegādājusies jaunas ēku numurzīmes par vairāk nekā 10 000 latiem. Zīmēm bija tumsā jāspīd, darbojoties ar Saules baterijām, taču tās nespīd, vēstī "Nekā personīga". Drīz pēc tam par astoņu sniega tīrītāju pilnpiedziņas automašīnu "Ņiva" iegādi Kurzemes pārvalde iztērēja vēl 70 000 latu.

Rīgas domes Audita un revīzijas pārvalde apjomīgā "Kurzemes namu apsaimniekotāja" pārbaudi. Tiek pārbaudīti gan neskaidri naudas pārskaitījumi, gan arī dažādi iepirkumi, ziņo "Nekā personīga".

Komentāri (30)

Kaspars [FB] 17.05.2010. 11.16

Bēdīgi

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu