"Restartēs" valsti ar nacionālo izlīgumu • IR.lv

"Restartēs" valsti ar nacionālo izlīgumu

27
Kaspars Krafts, F64

"Pilsoniskās savienības" kongresā atskaitās par gatavošanos vēlēšanām; valdē nelielas izmaiņas

Sestdien partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) kongresā valdes locekle un Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete aicināja "restartēt" valsti ar nopietnu vēlēšanu reformu un nacionālo izlīgumu, vēstī aģentūra LETA. Kongresā izskanēja atskaite par politiskās apvienības "Vienotība" pirmsvēlēšanu kampaņas plāniem un partijas finansēm.

Kalniete aicināja meklēt politisko izlīgumu starp partijām, kuras ir par nacionālā valstiskuma pamatvērtību neaizskaramību, integrāciju Eiropas Savienībā un NATO. Tas ir veids, kā panākt valsts "restartēšanu" pēc 20 atjaunotās neatkarības gadiem, kas diemžēl noslēgušies ar kritisku pilsoņu neuzticību varai. Savukārt kā
PS vadībā nav lielu izmaiņu – partiju turpinās vadīt Rīgas domnieks Ģirts Valdis Kristovskis. Viņš savā ziņojumā minēja, ka valstij nav nākotnes, ja tā samazina savu pilsoņu skaitu, tāpēc vistuvākajā laikā būs jāatrisina jautājums par dubultpilsonību.

Valdē uzņēmēju Andri Grīni nomainījusi reģionu pārstāve Astrīda Vītola, Eiropas Parlamenta deputāti Inesi Vaideri – Arvils Ašeradens, kurš ir atbildīgs par "Vienotības" pirmsvēlēšanu kampaņas norisi.

Kā informēja Ašeradens, "Vienotības" pirmsvēlēšanu kampaņai, ar kuru cerēts iegūt 40 vietas Saeimā, būs trīs fāzes. Pirmā – sagatavošanās – jau noslēgusies, vēl palikušas izstrādes un īstenošanas fāzes, kuru radošo koncepciju gatavo reklāmas aģentūra "McCann-Erickson Riga". Līdz ar jau zināmiem partiju reklāmas paņēmieniem "Vienotība" būs pirmā politiskā apvienība, kas visas nedēļas garumā vēlētājiem visu diennakti piedāvās informāciju savā birojā Rīgā, K.Barona ielas un Elizabetes ielas stūrī pretī Latvijas Nacionālajai bibliotēkai.

Darbu PS valdē turpina Ina Druviete, Ilma Čepāne, Rolands Irklis, Sandra Kalniete, Kārlis Kamradzis, Didzis Konuševskis, Janīna Kursīte, Līvija Plavinska, Anna Seile, Kārlis Šadurskis, Ilze Vergina un Ilze Viņķele. Kongresā ievēlēta PS ētikas un revīzijas komisija.

PS revīzijas komisijas priekšnieks Andrejs Muzikants atskaitījās par partijas finansēm, pavēstot, ka PS ieņēmumi pērn bijuši 277 939 latu, bet izdevumi – 287 082 latu, no tiem 58%  novirzīti reklāmai. Biedri partijai biedru naudā nav samaksājuši aptuveni 23 500 latus. Pērn PS biedru naudās iekasējusi 54 382 latus, kā dāvinājums saņemti aptuveni 213 000 latu, bet citi ieņēmumi veidojuši aptuveni 10 000 latu.

PS dibināta 2008.gada 26.aprīlī. Pašlaik partijai ir 611 biedri 40 nodaļās. 70% biedru ir reģionu iedzīvotāji, 30% – rīdzinieki un Rīgas rajona iedzīvotāji, 4% biedru dzīvo ārvalstīs.

Komentāri (27)

dancis4 16.05.2010. 01.59

Restartēšana notiks vēlēšanās, bet līdz tam ir jāveic reanimācijaas pasākumi, cilvēki no apātijas jāmodina ar kārtīgu elektrošoku, pagaidām Vienotība konsolidējas pārāk akadēmiski un elitāri.
Pagaidām ielās redz okupantu armijas slavinātāju pūļus, jādara viss iespējamais, lai ielās būtu Latvijas patrioti, lai tas atkal būtu stilīgi, ja vēlaties.Un tad rudenī mēs visi kopā varētu nospiest restartēšanas pogu balsojot – ticot atjaunotai Latvijai.

+16
0
Atbildēt

1

    Elvis Jakovļevs > dancis4 16.05.2010. 10.43

    Pilnīgi pareizi, diemžēl pagaidām Vienotība vēl tikai plāno un gatavojas vēlēšanām, bet vajag reālas darbības jau tagad. Ir nepieciešama diskusija, došanās uz laukiem runāt ar cilvēkiem, nevar paļauties uz to, ka “lauki jau mums latviski, tie par mums balsos tāpat”. Pagaidām uz provinci brauc tikai populisti AŠ2. OK, vietējie runā, ka diez ko jauki viņiem tur neiet, par spīti no citiem reģioniem sabraukušo atbalstītāju bariem. Vienotībai nevajadzētu kautrēties norādīt, kas notiek RD, kur SC saimnieko, pilnīgi noteikti tas ļautiņiem kaut ko apgaismotu.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

gundega_heiberga 15.05.2010. 20.40

Ja vajadzēs, nesīsim sviestmaizes un termosus uz Krišjāņa Barona un Elizabetes ielu stūri.

+12
-2
Atbildēt

0

austrisv 15.05.2010. 23.20

PS vismaz ir biedri aiz pārliecības, ne nomenklatūras biedri, kuri apvienojušies TP,LPP/LC, lai nosmeltu sev Latvijas valsts labumus, iegūtu sev amatvietas un biedrotos ar promaskaviskiem spēkiem!

+11
-2
Atbildēt

7

    austrisv > austrisv 16.05.2010. 16.20

    Ko Tu domā, ka man vajadzētu tikai vaimanāt cik visi slikti un it sevišķi politiķi!
    Vaimanātāji bez manis ir diezgan! esmu optimiste un kristovskis nesašķēla JL, bet aizgāja no Baķkas un Lemberga finasētiem Tēvzemiešiem. kas attiecas uz čepāni, šadurski un vēl daudziem citiem, kuri aizgāja no JL, bet ko mēs īsti zinām, kas patiesībā notika JL aizkulisēs. Cik es zinu, tad repše mīl uzspiest tikai savu viedokli, pie tam ne jau visās lietās, bet daudzās gan! kas zin, kas tur notika????

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Kaspars [FB] > austrisv 16.05.2010. 12.48

    lai jau ta butu un velu tikai izdosanos. Kristovskis mam mulsina ar savu rausanos vienmer but prieksgala.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ronalds_vuskans > austrisv 16.05.2010. 11.53

    Vai Kalnietes kundze nav nomenklatūras biedrs? Un kāpēc Vaidere vairs nav valdē? Protams, jābalso par Vienotību, bet Kalnietes kundzes aktivitātes uzņemu ar zināmu piesardzību.Sazin kāds tas izlīgums beigās iznāks. vai tad Šķēle un Šlesers arī nav par visiem tiem pašiem mērķiem, ko kundze piesauc?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 16.05.2010. 16.25

    Nu, Mārtiņ! vai tiešām Tev patīk pelēcības un viduvējības! Kādam jau jābūt arī līderim! Lai tāds arī ir Ģirts, jo līderu mūsu politikā nav daudz. Tādu viduvējību vai vēl sliktāk, kā Šlesers, gan negribas redzēt kādas valdības priekšgalā! Lūk tās ir briesmas valstij, ja tāds raujas pie varas, jo viņam jau ievāktie miljoni nepietiek. Par Ģirtu, kā miljonāru nav dzirdēts. ja arī godīgā ceļā kļūst miljonārs ne caur valsts noslaukšanu, tad cepuri nost, tāda cilvēka priekšā, ne tādā kā trīs oligarhi, kuri savus miljonus prasti nozaguši izmantojot savus ieņemamos amatus valsts pārvaldē!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > austrisv 15.05.2010. 23.41

    Pastāv taču tāda lieta kā elementāra raksturu nesaderība, tagad viss kārtībā, tagad visi sader kopā, jo pareizais formāts ir atrasts, bet tev jau ir citi iemesli kādēļ tev PS “nepatīk”, bet man gluži otrādi “patīk” :)))

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > austrisv 15.05.2010. 23.54

    No kura laika personisko ambīciju prioritāti virs partijas un valsts interesēm sauc par “raksturu nesaderību”?
    Skaidrs, ka es par viņiem balsošu, bet, ne tāpēc, ka uzskatu viņus par kādiem tur ideāliem.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > austrisv 15.05.2010. 23.31

    Un kāda pārliecība lika dažiem no tiem sašķelt JL, kad tam klājās visgrūtāk?
    Neesi nu tik liela idealiste, tur ir dažādi cilvēki, tāpat, kā arī visur citur.

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu