Nelegālie ieceļotāji aizturēti Kargina dēla mājā • IR.lv

Nelegālie ieceļotāji aizturēti Kargina dēla mājā

12
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Afgāņi mitinājušies bijušā baņķiera atvases īpašumā Lapmežciemā, vēstī “Telegraf”

Māja Lapmežciemā, kurā dzīvojuši nelegālie afgāņu izcelsmes ārzemnieki, reģistrēta uz bijušā "Parex banka" īpašnieka Valērija Kargina vecākā dēla Rema Kargina vārda, ceturtdien raksta avīze "Telegraf". Neoficiāli laikrakstam zināms, ka māja īrēta nelegālo imigrantu vajadzībām.

Kā apgalvojuši vietējie iedzīvotāji, šīs mājas teritorijā viņi redzējuši “tumsnējus jauniešus” palīdzam Tatjanai Karginai stādīt košumkrūmus. Kaimiņi sprieduši, ka viņa nolīgusi strādniekus, taču izrādījušies vēlāk aizturētie afgāņi. Kāds neoficiāls informācijas avots laikrakstam atklājis, ka māja īrēta nelegālo imigrantu vajadzībām.

Lapmežciema iemītnieki "Telegraf" stāstījuši, ka šā gada martā mājā aptuveni divas nedēļas dzīvojuši afgāņi, kuri vēlāk aizturēti. Kopā ar Tatjanu Karginu viņi stādījuši krūmus.

Rems Kargins “Telegraf” teicis, ka tā ir “pārāk slidena tēma”, un viņš par to neko nezinot. No sarunas viņš atteicies, aizbildinoties ar aizņemtību.

Kā ziņots, aprīļa beigās Drošības policija (DP) aizturēja personu grupu, kas organizēja nelegālās imigrācijas kanālu afgāņu izcelsmes ārzemnieku ieceļošanai Latvijā. Policija aizturējusi deviņus nelegālos imigrantus no Afganistānas, kuri nodoti robežsargiem. DP izmeklēšanas interesēs atteikusies laikrakstam sniegt jebkādus komentārus par Lapmežciema īpašuma lomu šajā lietā.

Pēc DP vēstītā, personu grupa, ņemot 10-12 tūkstošus eiro (7000 līdz 8400 latu) par vienu personu, nodrošināja ārzemnieku nelikumīgu ieceļošanu Eiropas Savienībā (ES) maršrutā no Afganistānas uz Krieviju, pēc tam uz Latviju un tālāk uz Vāciju vai citām Rietumeiropas valstīm. Aģentūra LETA informē, ka kriminālprocess par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai organizētā grupā un par Afganistānas pilsoņu nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā sākts šā gada 29.martā.

Noziedzīgajā grupā bijušas vismaz trīs personas – divi Latvijas iedzīvotāji un viens Afganistānas pilsonis, kurš legāli uzturas Latvijā ar derīgu termiņuzturēšanos. Pēc iekļūšanas Latvijā kājām pār robežu nelegālie imigranti nogādāti dzīvoklī Rīgā un pēc tam privātmājā Lapmežciemā. Īpašumā 13.aprīlī notika kratīšana, kuras laikā atrasti septiņi tur nelegāli dzīvojoši Afganistānas pilsoņi. Vēl divi afgāņi sastapti Jūrmalā pie veikala "Rimi". Visi deviņi nelegālie imigranti aizturēti un nodoti Valsts robežsardzei.

Izmeklēšanas gaitā aizturēti divi organizētās grupas dalībnieki, kuri atzīti par aizdomās turētajiem, un viņiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Viens organizētās grupas dalībnieks izsludināts meklēšanā.

Komentāri (12)

daina_tabuna 14.05.2010. 13.24

Tāpēc jau to imigrācijas likumu staipīja un grozīja, lai vairs nebūtu tik sarežģītas shēmas jātaisa. Turpmāk tīri legāli par nedaudz augstāku cenu jebkurš caur Latviju varēs iegūt uzturēšanās atļauju Eiropā (izņemot dažas valstis).

+8
0
Atbildēt

0

austrisv 14.05.2010. 14.12

Jā, izrādās, ka Kargini nodarbojas arī ar nelegālo kontrabandu. Tiem jau nekas nav slikts, ka tik nauda nāk!

+7
0
Atbildēt

0

Elīna Barkovska 14.05.2010. 14.24

Vaiiii!!! Tatjanai laikam jau tā maz krimināllietu:)

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu