Ušakovs: Urbanovičam jākļūst par premjeru • IR.lv

Ušakovs: Urbanovičam jākļūst par premjeru

63
Lita Krone, LETA

„Saskaņas” partijas pirmajā kongresā kritizē pie varas esošos, pauž ambīcijas uzvarēt Saeimas vēlēšanās

Partija "Saskaņa" rudenī gaidāmajās vēlēšanās nedrīkst nostartēt vienkārši labi, tai ir jāuzvar, lai par premjeru kļūtu tieši partijas premjera kandidāts Jānis Urbanovičs, partijas "Saskaņa" pirmajā kongresā sestdien sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs, vēsta BNS.

Pats „Saskaņas" līderis Jānis Urbanovičs kongresā sacīja, ka visus iepriekšējos gadus „Saskaņas centra” piedāvātās idejas un iniciatīvas ir klaji ignorētas, bet pie varas esošie politiķi pašlaik šīs iniciatīvas izmanto un uzdod kā savas.

Kā savā uzrunā klāstīja Urbanovičs, "Saskaņa" iestājas pret pensiju samazināšanu, 2013.gadā apņemas sākt pakāpenisku iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazināšanu, paaugstinot neapliekamā minimuma līmeni, bet daļu uzņēmumu ienākumu nodokļa novirzīt iedzīvotāju labā.

Esam jau rakstījuši, ka sestdien notiek sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa” pirmais kongress. Šajā partijā apvienojušās Urbanoviča vadītā Tautas saskaņas partija, „Jaunais centrs” ar Sergeju Dolgopolovu priekšgalā un Egīla Rutkovska Sociāldemokrātiskā partija.

Komentāri (63)

bambuks 24.04.2010. 13.56

Nu, ko bāleliņi – latvieši? Ko liksim pretī šitam izaicinājumam? Jeb neko neliksim? Pafilozofēsim par “sorosoīdiem”, par vēl kaut ko tik pat gudru, palamāsim Vienotību, atcerēsimies Dombrovska “nozagtās” pensijas un viņa “apēstās māmiņu” algas un atdosimies migrantiem ? Rīgu jau atdevām, kāda tad vairs tur starpība, vismaz saimnieki nāks pie varas, nezgas :)

+35
-1
Atbildēt

1

    dace_ampermane > bambuks 25.04.2010. 09.51

    nē! neko neliksim pretīm. nav mūsu vergu dabā. mīlam činkstēt un žēloties, bet neko nedarīt. stulbi arī esam ja esam ļāvuši šiem nekauņām saimniekot gadiem. kad bija tēpistu kongress un lielākais zaglis šķēle atnāca atpakaļ, tur ārpusē pie durvīm bija jābūt tūkstošiem protestētāju ar studentiem priekšgalā un bija jāsanāk bez iepriekšējas organizēšanas, stihiski, kā tas būtu noticis francijā. tagad citas varbūt vēl sliktākas noslieces cilvēki ir sadomājuši varu ņemt. jēziņ!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Anita Brauna 24.04.2010. 17.16

Lielā talka Kongresu namā
Sestdien, akurāt apkārtnes lielās sakopšanas dienā, Rīgas Kongresu namā kopā sanāca nedaudz pāri par tūksti cilvēku, lai no trim partijām radītu vienu – sociāldemokrātisko partiju “Saskaņa”.Izskanēja valsts himna – zāle nedziedāja līdzi.
Pēc četrām stundām viss bija galā. Jaunu partiju izdevās nodibināt. Par tās līderi kļuvis Jānis Urbanovičs, viņš arī Ministru prezidenta amata kandidāts. Jāteic, ka kongresam bija neierasts formāts – darbs bez pārtraukumiem, taču kogresa iznākumu tas neietekmēja. Vienīgi delegāti visu laiku kursēja iekšā un ārā. Visus runātājus nenoklausījās pat prezidijs. Lielā pavasara talka mazliet apēnoja kongresu: debatētāji ne reizi vien piesauca Latvijas politiskā lauciņa sakopšanu. Kongress norisinājā raiti – kā jau jebkurš iepriekš iestudēts pasākum. Ekonomiskās programmas vēl, to sola maija nogalē. Kongresa delegātu skaits un pašpārliecība bija virs caurmēra līmeņa. Nekādu šaubu par būšanu valdībā, kas tiks veidota pēc Saeimas vēlēšanām. Debates bija iepriekš plānotas, katrs runātājs aplūkoja noteiktu jomu, taču neizskanēja nekas tāds, kas nebūtu dzirdēts jau agrāk: par vēlēšanu sistēmas maiņu, slikto Valūtas fondu, attiecību uzlabošanu ar Krieviju citu nodokļu sistēmu utt. Savādu jociņu izspēlēja Rīgas mērs Nils Ušakovs. Demonstrējot, ka piedalījies talkā, viņš prezidijā sēdēja sporta jakā, gan bez grābekļa. Taču tas varēja pārsteigt tikai mazliet. Galvenais pārsteigums bija Rīgas mēra uzruna. Nav īsti pamata domāt, ka Ušakovam būtu pielīdēja daba, taču tas, kā viņš, minot tikumu aiz tikuma, aizgūtnēm slavēja Urbanoviču, tomēr bija kaut kas pilnīgi negaidīts. Nepatīkami pārsteidza eventuālā ekonomikas ministre, kas Latvijas okupāciju 1940.gadā nodēvēja par “Austrumu palīdzību”. Vai sekos “Staļins kā efektīvs menedžeris”? Vairākkārt izskanēja, ka nākamajās vēlēšanās galvenais “naidenieks”būs apvienība “Vienotība”.Ir lieta, kuru jaunajam (formāli) politiskajam spēka neatņemt. Tā ir varas griba un pārlieccība, ka tieši viņi ir tie īstie darītāji, kuriem viss izdosies. Tas pats par sevi nav ne labi, ne slikti, tikai līdzīgas atziņas dzirdētas arī citu partiju kongresos.

+30
-2
Atbildēt

2

    anita > Anita Brauna 25.04.2010. 11.40

    Nu labi Askold, tu tikai par negatīvo tagad. Kāpēc nevienā vārdā nepaslavēji Nila jauno dzelteno treniņtērpu?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    photocom > Anita Brauna 24.04.2010. 18.44

    He he vakar televizorā niluša urbi nosauca par oligarhu !
    nu šodien treņkās kā položena pacanu
    pa panjatijam tad
    uz tribūnās
    jāatstrādā
    a to ar grābekli – pa muguru !
    :))

    +2
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 24.04.2010. 13.12

Ceru, ka tas nenotiks, vismaz ne Latvijā!
Negribu to piedzīvot, jo krievvalodīgie it kā jau pēc Rīgas domes vēlēšanām esot paziņojuši, ka Rīga jau mūsu, bet rudenī visa latvija būšot viņu!

+26
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu