ZZS gatavi balsot tikai par ārlietu posteni • IR.lv

ZZS gatavi balsot tikai par ārlietu posteni

31
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

ZZS ārlietu ministra amatā grib redzēt Ārlietu ministrijas politiskā departamenta direktoru Andri Razānu

Premjera Valda Dombrovska (JL) vadītās mazākumvaldības partijas pirmdien joprojām nespēja vienoties par tieslietu ministra amatu, tādēļ jauno ministru apstiprināšana Saeimā varētu aizkavēties, pēc koalīcijas sanāksmes Ir.lv atzina politiķi.

Premjers pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem neslēpa, ka patlaban vislielākās grūtības ir ar tieslietu ministra amata kandidātiem. No premjera teiktā noprotams, ka Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) piedāvātie līdzšinējie kandidāti nav guvuši atbalstu koalīcijā, līdz ar to partijas vienojušās, ka jaunus kandidātus šim amatam meklēs no profesionāļu vidus.

Lai arī Dombrovskis neizslēdz, ka varētu atbalstīt ZZS virzītu tieslietu ministra kandidātu, tomēr, kā Ir.lv skaidroja kāds koalīcijas sarunās iesaistīts politiķis, “Jaunais laiks” nepiekritīs ZZS virzītam kandidātam, piedāvājot ZZS izvēlēties citu pārraudzības sfēru.

Ja ZZS nepiekritīs, vispirms Tieslietu ministrijas pārraudzība varētu tikt liegta labklājības ministram Uldim Augulim (ZZS), tieši viņš šobrīd pilda tieslietu ministra pienākumus, bet vēlāk šīs nozares vadība tiktu uzticēta parlamentārajam sekretāram, iespējams, deputātei Ilmai Čepānei (PS).

“Tad jau valdība kritīs,” šādi uz iespējamo situācijas pavērsoienu savukārt reaģēja kāds ZZS politiķis. Tiesa, Brigmanis Ir.lv noliedza, ka pašreizējās koalīcijas sarunas par ministru kandidātiem varētu beigties ar valdības krišanu.

Ir.lv noskaidroja, ka iepriekš starp ZZS virzītiem tieslietu ministra amata kandidātiem ir bijis Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Rolands Broks, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāres vietnieks Artis Stucka, kā arī advokāts Oskars Rode, kurš savulaik bijis viens no “Jaunā laika” dibinātājiem.

Par pārējiem ministru kandidātiem koalīcijā domstarpību nav, liecina neoficiāla informācija. Pieļauts, ka veselības ministra amats varētu tikt deputātam Aigaram Štokenbergam (SCP), tādējādi šo partiju uzņemot koalīcijā. Štokenbergs gan nenoliktu deputāta mandātu, bet amatus savienotu. Savukārt ārlietu ministra amatā varētu virzīt Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andri Teikmani, kuram atbalstu solot arī prezidents Valdis Zatlers.

Štokenbergs Ir.lv gan atturīgi komentēja iespējamību, ka viņš varētu tikt virzīts veselības ministra amatam. Viņš atgādināja "Jaunā laika" (JL) apņemšanos vakantajiem amatam virzīt cilvēkus, kuri var no pirmās dienas profesionāli pildīt savus pienākumus, bet pašreizējās sarunas koalīcijā liecinot, ka notiek politiska amatu dalīšana starp JL un ZZS, pret ko Sabiedrība citai politikai (SCP) iebilst.

Štokenbergs bija sašutis, ka līdz šim brīdim neviens atklāti neesot paskaidrojis, kādēļ ārlietu ministra amatam neesot derējis Artis Pabriks (SCP), bet tieslietu ministra amatam – Aleksejs Loskutovs (SCP).

ZZS pirmdien vakarā nolēma atbalstīt ārlietu ministra apstprināšanu, turpinot diskusijas koalīcijā par tieslietu un veselības ministru portfeļiem, Ir.lv pirmdien vakarā sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Kā norādīja Brigmanis, ZZS ārlietu ministra amatā labprātāk vēlētos redzēt Ārlietu ministrijas politiskā departamenta direktoru Andri Razānu.

Brigmanis atzina, ka ZZS ārlietu ministra kandidatūru atbalstīs un balsojums par to varētu notikt kaut vai šo ceturtdien, savukārt par pārējo ministru portfeļiem diskusijas vēl jāturpina.

Jau vēstīts, ka pēc Tautas partijas lēmuma pamest valdību, Ministru kabinetā atbrīvojās tieslietu, veselības un ārlietu ministra portfeļi.

Komentāri (31)

austrisv 19.04.2010. 18.48

ZZS tagad mēģina izmantot savu stāvokli, ka ir viena no partijām, kura atbalsta Dombrovska valdību! Tagad ZZS parāda, ka galvenās ir Lemberga intereses! Kauns patiesajiem zemniekiem, kuri balso par šo tirliņu un valsts mantas nosūcēju no Ventspils ostas! Kauna jau vairs nevienam no šiem ZZS politiķiem nav- tikai Lemberga intereses stumt cauri!

+6
-1
Atbildēt

2

    maija_br > austrisv 20.04.2010. 06.52

    Ir jāizvērtē katra deputāta darbība un bezdarbība, it sevišķi varas partiju spices, jo ir notikusi melošana un valsts izzagšana. Valsts ir iedzīta milzīgos parādos. Aptuveni divas trešdaļas Saeimas ir kurumpēta, zaglīga un gļēva. Vislielākāis nopelns valsts izzagšanā ir Tautas partijai, LPP/LC, ZZS un TB partijām. Valsts institūcijas ir piesātinātas ar varas partiju ieceltām korumpētām personām.Tautai jāveic visaptveroša izmeklēšana, ir jāņem vērā citu valstu pieredze cīņā pret korupciju.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 20.04.2010. 14.24

    Kaut kā neticami liekas, ka tieši Latvija spēs kādreiz notiesāt valsts nozadzējus un tāpēc jau, ka viņi to saprot, cik esam gļēva tauta, melo un nekaunīgi apzog savu tautu.
    Pat sāpīgi klausīties Krustpunktus, cik daudz ir vai nu naivi vai stulbi ļautiņi, kuri tic tādam Lembim. Galvenokārt tie ir pensionāri ap 70 līdz 80 gadiem. Laikam galvas smadzenes galīgi apsklerotizējušās lielākajam vairumam no viņiem, jo kaut ko tik idiotisku par Maizīti nekad nevarētu iedomāties, kā viņi izsakās, bet tā laikam arī ir demokrātija, kas neļaus mūsu valstij tik drīz iziet no krīzes. Vienīgi, ja šiem vecajiem nebūs vairs tās pensijas ko saņemt, tad varbūt viņi atmodīsies no letarģiskā miega!

    0
    0
    Atbildēt

    0

Kristaps O. 19.04.2010. 20.04

jocīgi, ka Vienotības partijas vēl joprojām nerīkojas vienoti, “portfeļu dalīšana starp JL un ZZS”, SCP aizvainota… ej nu saproti. Pabrix nederot par ārlietu mimistru, ak tā…

+4
0
Atbildēt

3

    ViestursKancs > Kristaps O. 20.04.2010. 09.23

    Lai no šādas situācijas izvairītos ir iespējams apvienot ministra un deputāta amatus. Tāds arī ir plāns.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > Kristaps O. 19.04.2010. 20.14

    ā, nebiju iedomājies.
    Pēdējā rindkopā gan rakstīts: Štokenbergs bija sašutis, ka līdz šim brīdim neviens atklāti neesot paskaidrojis, kādēļ ārlietu ministra amatam neesot derējis Artis Pabriks (SCP)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > Kristaps O. 19.04.2010. 20.09

    Pabriks nevis neder, bet nevar iet par ārlietu ministru, jo tas nozīmē vienu balsi mazāk Saeimā (viņa vietā nāks cilvēks no TP).

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

austrisv 19.04.2010. 23.17

Es arī nesaprotu, kā vienā putrā var salikt Vienotību un ZZS?????
It kā jau sen nebūtu zināms, ka ZZS ir lemberga kabatas partija!
Pabriks neder ārlietu ministra portfelim tieši tāpat kā štokenbergs neder ne par Ārlietu ministru, ne Veselības ministru un pat ne par Tieslietu ministru, jo tā koalīcija zaudē balsis! Matemātika šajā gadījumā ir svarīgāka par portfeļiem!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu