Maizīša pārvēlēšanai balsu pietiek • IR.lv

Maizīša pārvēlēšanai balsu pietiek

14
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Pat ja LPP/LC un ZZS ceturtdien balso pret, ģenerālprokurora Jāņa Maizīša pārvēlēšanai uz trešo pilnvaru termiņu balsu pietiek, liecina "ir.lv" aptauja.

Partijas “Jaunais laiks” (JL) priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa “ir.lv” apliecināja, ka Maizītis var rēķināties ar “Vienotības” deputātu atbalstu, kas kopā ir 25 parlamentāriešu balsis. Maizīša pārvēlēšanu atbalsta arī TB/LNNK deputāti, apstiprināja deputāts Dzintars Rasnačs.

Apvienības “Saskaņas centrs” (SC) Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs sacīja, ka Maizītis pašreizējā situācijā ir “bezalternatīvas kandidāts”, SC atbalstīšot viņa pārvēlēšanu. Atbalstu Maizīša pārvēlēšanai paudusi arī apvienība “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”.

Tas nozīmē, ka Maizīti amatā varētu pārvēlēt ar 53 deputātu atbalstu, pat ja visi LPP/LC un Zaļo un Zemnieku savienības deputāti balsotu pret.

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) sacīja, ka ir izlēmis, kā rīkoties balsojumā par Maizīti, tomēr lēmumu neatklāj, jo balsošana ir slēgta. Savukārt LPP/LC vēl gala lēmumu nav pieņēmuši. Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece sacīja, ka arī TP frakcijā gala lēmums vēl nav pieņemts, tomēr frakcijā ir Maizītim labvēlīgs viedoklis, līdz ar to TP deputāti varētu atbalstīt viņa pārvēlēšanu.

Saeimas prezidijs pirmdien apstiprināja ceturtdienas sēdes darba kārtību, tajā iekļaujot arī jautājumu par Augstākās tiesas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča ieteiktā ģenerālprokurora amata kandidāta Jāņa Maizīša pārvēlēšanu.

Maizītis pirmoreiz ģenerālprokurora amatā apstiprināts 2000.gadā, atkārtoti amatā pārvēlēts 2005.gada martā.

Ģenerālprokuroru amatā apstiprina slēgtā balsošanā ar parlamenta balsu vairākumu.

Komentāri (14)

terauds123 12.04.2010. 16.12

Alternatīvas jau nav..toties tai Jēkabielas namā ir visādi uzmešanas veterāni un zemdeķa spēļu lielmeistari, man jau šķiet, ka ar to “hop” nevajag steigties.Cerams gan, ka nepatīkami pārsteigumi šoreiz izpaliks..

+3
-1
Atbildēt

0

Pēterītis 12.04.2010. 16.13

Latvijas sabiedrībā nostiprinājies greizs izvēles stereotips – bagāts, bet amorāls vai morāls, bet nabags. Morāle netiek traktēta kā ekonomiska kategorija, bat virāk kā atbildība Dieva priekšā.
Veselīgā sabiedrība valda pretēja izvēle – būsi morāls, būsi bagāts; būsi amorāls, būsi nabags.
Visu izšķir, cik tiesiska ir valsts, cik stipra un godprātīga ir tiesu vara.
Var saprast Maizīti, cik uzmanīgs viņš ir ar Domokla zobenu virs deputātu un viņu finansētāju galvām, jo paša krēsls ir šo deputātu rokās. Par Maizīša rīcības spēju galīgo spriedumu varēsim taisīt, kad šis krēsls vairs netiks apdraudēts. Vai tirgu kropļojošā korupcija ies mazumā, bet konkurēt spējīgā ražošana – vairumā. Vai biznesa vidē sāks valdīt civilizēti spēles noteikumi.

+2
0
Atbildēt

0

Maris 14.04.2010. 06.03

Maizītim nav nekādu cerību,jo ne tikai opozīcija,bet arī zaļie zemnieki nobalsos pret.

0
0
Atbildēt

1

    Pēterītis > Maris 14.04.2010. 09.50

    Maizītim ir visas cerības, jo opozīcijai tiek ļauts netraucēti bremzēt ekonomiku, lai diskreditētu valdību un pēc vēlēšanām pārņemtu valsts varu. Tāpēc prognozējama Maizīša ievēlēšana ar lielu balsu pārsvaru. Būšu ļoti priecīgs, ja rīt mana prognoze izrādīsies kļūdaina.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu