Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Galvenais šķērslis ārvalstu investīciju ieplūšanai Latvijā ir darbaspēka trūkums, teikts publiskotajā ikgadējā Ārvalstu investīciju vides indeksa pētījumā. Latvijas investīciju vides pievilcība 2018. gadā saglabājusies nemainīgi viduvēja — 2,5 punkti no 5. Investoru novērtējums politikas veidotāju centieniem uzlabot investīciju klimatu Latvijā pērn palicis tādā pašā līmenī kā 2017. gadā — 2,9. Valsts attieksme pret investoriem pērn gan ir uzlabojusies. Taču jaunas bažas rada Latvijas finanšu sektora iedragātā reputācija.

Latvijas policisti kopā ar ASV un Dānijas kolēģiem 8. janvārī Kokneses novadā starptautiskā operācijā atrada vairāk nekā divas tonnas lielu Ekvadoras kokaīna kravu. Par šo noziegumu aizturēti pieci Latvijas iedzīvotāji. Policija atzīst, ka tā ir lielākā aizturēto narkotiku krava Latvijā un, visticamāk, nebija paredzēta Latvijas tirgum. Kokaīna kravas vērtība tiek lēsta ap 65 miljoniem eiro.

VID informē, ka ekonomikas straujais pieaugums un cīņa ar ēnu ekonomiku veicinājusi rekordlielus pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumus. Pagājušajā gadā iekasēti 2,5 miljardi eiro, kas ir par 269 miljoniem eiro jeb 12,3% lielāki nekā iepriekšējā gadā.

Pērn decembrī patēriņa cenu vidējais līmenis Latvijā palielinājās par 2,6%, salīdzinot ar 2017. gada decembri.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu