Jauna mobilā lietotne palīdzēs uzzināt par ES paveikto • IR.lv

Jauna mobilā lietotne palīdzēs uzzināt par ES paveikto

Jauna mobilā lietotne “Citizens’ App”. Publicitātes foto

Eiropas Parlaments (EP) izstrādājis jaunu mobilo lietotni Citizens’ App. Tā iedzīvotājiem palīdzēs uzzināt un gūt detalizētāku priekšstatu par Eiropas Savienības (ES) paveikto, informē EP preses sekreāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

Strauji tuvojas Eiropas vēlēšanas, kas Latvijā notiks šogad 25. maijā. Jaunā mobilā lietotne ļauj ikvienam visā Eiropā uzzināt par ES sasniegumiem, pašreizējiem darbiem, nākotnes plāniem, kā arī iepazīties ar Eiropas Parlamenta darbu, t. sk., darba kārtības prioritātēm un līdz vēlēšanām paveicamajiem darbiem. Lietotne Citizens’ App ļauj pēc dažādiem kritērijiem atlasīt ES projektus, sniedz informāciju par to progresu un ļauj efektīvi ar to dalīties.

Lielākā daļa mobilās lietotnes satura ir pieejama 24 ES valodās, arī latviešu. Lietotne bez maksas pieejama AppStore un Google Play.

Citizens’ App lietotājiem ļauj uzzināt, ko ES paveikusi un plānot paveikt iedzīvotāju labā; uzzināt par plānotajiem notikumiem un piekļūt multimediju materiāliem – video, aplādēm (podkāstiem) u.c.; atlasīt aktivitātes un redzēt to atrašanās vietu kartē.

Lietotne piedāvā arī personalizācijas iespējas, kas ļauj iekļaut notikumus savā kalendārā, saglabāt interesējošos projektus, novērtēt projektus, saņemt paziņojumus par interesējošām tēmām, dalīties ar informāciju sociālajos tīklos vai e-pastā, apskatīt informāciju izvēlētajā valodā, pārvaldīt personas datus un iestatījumus saglabāt vairākās ierīcēs.

Mobilā lietotne arī ļauj viegli piekļūt mājaslapai “Ko manā labā dara Eiropa?”, kuras mērķis ir parādīt ES praktisko ietekmi uz cilvēku dzīvi un ikdienu.

Šis ir noslēdzošais “pilnais” darba gads pašreizējam 8. EP sasaukumam. Šogad no 23. līdz 26. maijam notiks Eiropas vēlēšanas, kad ES pilsoņi ievelēs jauno Eiropas Parlamenta sastāvu (705 deputātus no 27 ES dalībvalstīm). Darbu jaunais sasaukums sāks 2019. gada jūlijā.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu