Misija • IR.lv

Misija

Nellija Ločmele

Paša partijas biedri to sauc par «neiespējamo misiju», tomēr Krišjānis Kariņš no Jaunās Vienotības šonedēļ ar «piesardzīgu optimismu» ir ķēries pie Valsts prezidenta uzticētā darba izveidot valdību. Kopš Saeimas vēlēšanām pagājuši jau trīs mēneši, un Kariņš ir trešais kandidāts, kurš saņēmis šo aicinājumu.

Ir neparasti, ka pēc «pārmaiņu vēlēšanām» un daudzu jaunu seju parādīšanās parlamentā valdības priekšgalā jāstājas politiķim, kurš bija «jaunais spēks» pirms 17 gadiem. Tāpat neierasti, ka piecu partiju koalīcijā līdera loma jāuzņemas vismazākās frakcijas pārstāvim, kurš pat nekandidēja vēlēšanās.

Tomēr Kariņš gatavs riskēt, jo Eiropas Parlamentā jau gadiem pieradis strādāt tieši tā — kā mazas valsts pārstāvis, kuram jāspēj savākt vairākumu savu ideju atbalstam. Spēja sarunāties var izrādīties visvērtīgākā prasme tik sadrumstalotā Saeimā. Tuvāko nedēļu laikā redzēsim, vai valdība sanāks. Ja tā būs, Krišjāņa Kariņa «neiespējamā misija» tikai tad pa īstam sāksies — par savu lielo mērķi viņš izvirzījis tiesiskuma stiprināšanu valstī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu