Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzrunā gadumijā Latvijas iedzīvotājus aicināja jaunajā gadā smelties spēku padarītajā, iedvesmot un atbalstīt citam citu. Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzrunā teica — lai arī Latvija strauji aug un mēs vairāk ražojam un eksportējam, vienlaikus vairojas nevienlīdzība, un tas sašķeļ sabiedrību. Kučinskis teica, ka nākamajai valdībai vienmēr būs gatavs palīdzēt ar padomu, vienlaikus — stingri vērtējot padarīto.

Valdības veidošanas sarunās gada beigās ir panākts nozīmīgs progress, lai janvārī varētu apstiprināt valdību. To pēc tikšanās ar 13. Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Tomēr personu, kurai uzticēt nākamās valdības veidošanu, Vējonis vēl nav nosaucis.

No 1. janvāra Latvijā stājas spēkā valsts veselības apdrošināšana. Jaunā kārtība paredz būtiskas izmaiņas — atkarībā no sociālās apdrošināšanas iemaksu vai brīvprātīgo maksājumu veikšanas strādājošie iedzīvotāji būs apdrošināti vai neapdrošināti un saņems pilnu vai pamata veselības aprūpes pakalpojumu «grozu».

Šogad budžetā jāsamazina izdevumi par 140,9 miljoniem eiro, fiskālās disciplīnas uzraudzības ziņojumā par valsts pagaidu budžetu 2019. gadam norāda Fiskālās disciplīnas padome.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu