Mārtiņš Sants, vīndaris kailendārā • IR.lv

Mārtiņš Sants, vīndaris kailendārā

Vislielākās kailendāra atbalstītājas bijušas puišu sievas un draudzenes, kas palīdzējušas piemeklēt rekvizītus un, protams, arī paķircinājušas un iedrošinājušas savas otrās pusītes. Foto no personīgā arhīva
Ieva Jakone

Esam kā graustu miljonāri, pajoko Aizputes vīna darītavas saimnieks Mārtiņš Sants (31). Taču šis nav stāsts par slaveno Holivudas filmu, bet gan draugu bariņu Aizputē, kas pēc studijām atgriezušies mazpilsētā un nopirkuši pa atjaunojamam īpašumam, kur nodarboties ar sirdslietām. Mārtiņš dara vīnu, citi draugi restaurē mēbeles, labo volgas, audzē kaņepes vai atraduši citas nodarbes. Draugiem patīk jokoties. Tā pavisam nejauši dzima ideja par kailendāru — kalendāru, kurā aizputnieki pozē kaili.

Kāpēc? Katram bijusi sava motivācija. Kāds gribējis uztaisīt mazu skandāliņu, cits sagādāt Ziemassvētku dāvanu draudzenei vai sievai, bet cits šajā nelielajā provokācijā saskatīja iespēju atbalstīt sievietes — ja vīrieši garāžās var turēt kalendārus ar kailām sievietēm, arī sievietēm vajag tādus. «Bijuši kalendāri ar muskuļotiem ugunsdzēsējiem, bet mēs tādi vienkārši lauku puiši,» Mārtiņš smejas.

Fotogrāfijas tapušas pāris nedēļas nogalēs vasarā, organizējot pa kādām četrām fotosesijām dienā. Puišus bildēja fotogrāfs Matīss Markovskis. Piemēram, janvāra bildē pozē seši puiši — viens cepurē un slēpēm kājās, viens cilā hanteles, trešais ar slotu rokās, tā simbolizējot jaunā gada apņemšanās.

Visprovokatīvākajā bildē redzams, kā puiši skatās pornogrāfisku filmu. Pie tādas viņi tika, kad izbijusi kinonoma atdeva kolekciju ar dažādām kasetēm. Lielākajai daļai modeļu pats kalendārs nav bijis tik svarīgs kā ballīte, to veidojot. «Ažiotāža. Vienaldzīgs bija reti kurš. Gan jau vienam no simt čaļiem patika un vienai no simt sievietēm nepatika,» Mārtiņš smaida par kailendāra izraisītajām reakcijām. Bijuši arī stingri aizrādījumi, jo īpaši tāpēc, ka Mārtiņš darbojas vietējā domē kā deputāts. «Vai tad deputātam tā pieklājas darīt?» Taču vīndaris to pārāk neķer pie sirds: «Tīņa gados esmu garākiem matiem pastaigājis. Tas dumpinieciskums manī vēl gruzd.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu