Pasaule ‘18 • IR.lv

Pasaule ‘18

Foto — AFP/LETA

Skaisti

Laimīgi beidzās 12 Taizemes futbola komandas zēnu un viņu trenera glābšanas darbi no lietusgāžu appludinātas alas, kurā viņi bija iesprostoti 18 dienas. Puiši devās izpētīt alu sistēmu kalnos, un, lietusgāzēm sākoties, vairs nespēja saviem spēkiem izkļūt virszemē. Patvērušies uz liela akmens, pilnīgā tumsā un bez sakariem ar ārpasauli viņi cerēja uz izglābšanos. Pazudušos atrada divi pieredzējuši britu ūdenslīdēji. Glābšanas operācijā piedalījās 90 ūdenslīdēju, viens no viņiem sarežģītajos apstākļos gāja bojā.


N
oslēpumainais anonīmais britu mākslinieks un mākslas provokators Banksy šogad pārsteidza Sotheby’s izsoles dalībniekus — viņa tikko par 1,4 miljoniem pārdotais darbs Meitene ar balonu šokēto izsoles dalībnieku acu priekšā pašiznīcinājās, jo iedarbojās gleznas rāmī ieslēptais papīra smalcinātājs. Banksy provokācija nekavējoties palielināja sagrieztā darba vērtību. Pazīstamā ielu mākslinieka rūpīgi sagatavoto performanci var interpretēt kā Banksy attieksmi pret mākslas komercializēšanos, jo ielu mākslu papīra smalcinātājā neieliksi.


Šogad Google visvairāk meklētās un lasītās bija ziņas par pasaules kausa izcīņu futbolā, kas risinājās Krievijā. Un nav pārsteigums, jo futbola līdzjutējiem gandarījumu sagādāja ne tikai fināla cīņa starp Francijas un Horvātijas valstu izlasēm, bet galvenokārt lieliskā un cīņas spara pilnā Horvātijas komanda. Lai gan franči ar rezultātu 4:2 ieguva pasaules kausu, apbrīnu izpelnījās sudraba laureāti un it īpaši Horvātijas izlases kapteinis Luka Modričs. Viņš šogad atzīts par pasaules labāko futbolistu, pārspējot kopš 2008. gada dominējošos Krištianu Ronaldu un Lionelu Mesi. Īpašu uzmanību Horvātijas komanda izpelnījās ar uzvaru ceturtdaļfinālā pār Krievijas izlasi. Viens no horvātu sportistiem šo uzvaru veltīja ukraiņiem, kuri cīnās ar Krieviju Donbasā.

Neglīti

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu