Viduspunkts piecām valstīm • IR.lv

Viduspunkts piecām valstīm

Inga Ezera. Foto — Lauris Aizupietis
Ieva Puķe

Inga Ezera pēc septiņu gadu prombūtnes plānoja Rīgas dzīvokli izmantot tikai par bāzi pasaules apceļošanai. Taču te iepatikās. Tā viņa šobrīd no Rīgas lido strādāt uz Tallinu, Helsinkiem, Varšavu un  Stokholmu

Mājas ir tur, kur ir tavs grāmatu plaukts, formulē Inga. Rīgas centra dzīvoklī pārlaiž acis lasāmvielas minimumam. Rinda krāsainu Lonely Planet ceļvežu muguriņu, otrs temats — biznesa literatūra. Neparasts akcents viesistabā ir foto gaismu atstarojošie «lietussargi». Inga Ezera rīko tiešsaistes seminārus par personības izaugsmi, biznesa un personiskā zīmola attīstīšanu. Lai trenere atstātu profesionālu iespaidu, sejai jābūt korekti izgaismotai.

Kluss dzīvoklis iekšpagalmā — tāds bija uzstādījums, šī gada sākumā pēc septiņiem Lielbritānijā nodzīvotiem gadiem atkal meklējot mājvietu Rīgā. Inga bija izkritusi no procesiem, nezināja, ka īres tirgus ir tik dinamisks. Ja nevarēsi mājokli apskatīt tajā pašā vai, vēlākais, nākamajā dienā, to jau būs noīrējis kāds cits. Nācās divreiz speciāli lidot no Londonas, lai turētu roku uz pulsa.

Temzas abos krastos

Uz Angliju 2011. gadā Inga aizbrauca, sekojot karjeras izaugsmei. Trīsdesmitgadniece bija a/s Balta personāla direktore un valdes locekle, nākamais solis varēja būt tikai prezidenta krēsls. Bet Inga ir studējusi psiholoģiju, nevis finanses, viņai arī nav ambīciju vadīt lielu apdrošināšanas uzņēmumu. Tad Baltas māteskompānijā Londonā Royal & Sun Alliance uz gadu atbrīvojās vakance, kolēģe aizgāja bērna kopšanas atvaļinājumā. Ingai pavērās iespēja personāla vadībā strādāt ar darbiniekiem augošajos tirgos: Latīņamerikā, Āzijā, Vidējos Austrumos un Centrālaustrumeiropā.

«Ļoti interesanti, izaicinoši, dažādas kultūras, ceļošana!» viņa iesaucas. Pārcelties bija vieglāk nekā daudziem citiem censoņiem. Kompānija palīdzēja atvērt bankas kontu, nodrošināja dzīvokli 20 minūšu veselīga gājiena attālumā no biroja, pāri Temzai. Privileģēta situācija, pat salīdzinot ar britu kolēģiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu