Plāns A • IR.lv

Plāns A

Aivars Ozoliņš

KPV LV dzen valsti pirmstermiņa vēlēšanu strupceļā

Notikumi risinās strauji — pirmdien Gobzems atzina, ka nevar, otrdien Pabriks pateica, ka negrib, Vējonis vēlreiz sāka pierunāt visus tomēr mēģināt, bet tie rādīja uz Kariņu. Taču viņa partija — paldies, tikai pēc jums! Bet Zīlem ir labi ar Strasbūru rokā.

Pirmdienas rītā Aldim Gobzemam bija kārtējie trīs «redzējumi», kādai jābūt valdībai, un, kā atzinās, sajūta, ka tā būšot viena no interesantākajām dienām viņa dzīvē. Tauta bija izgājusi ielās! Pie Pils, kurp viņš devās saņemt prezidenta diskvalifikāciju, bija pulcējušies pieci vai varbūt pat septiņi apsveicēji. Vai nav vareni, ja vadonis paspiež roku ikvienai un katram no tautas?

Divu nedēļu mokas nav bijušas veltas. Raimonda Vējoņa uzdevums Gobzemam taisīt valdību gan bija pretrunā ar prezidenta paša priekšnoteikumu, ka premjerministram jābūt pielaidei valsts noslēpumam. Taču Gobzems izpildīja savu ieteikumu sarīkot politiķiem psihoterapijas seansu. Kaut arī ne pie ugunskura jūras krastā, kā bija noviedējis, tomēr seanss izdevās. Dažas svarīgas lietas nu redzamas skaidrāk.

Piemēram, Gobzema valdības veidošanas process palīdzēja dažiem pieredzējušiem oligarhu shēmu izmeklētājiem atklāt, ka viņš esot «oligarhu ola», kā Juta Strīķe publiski paziņoja pagājušo piektdien.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu