LTV: KNAB veicis kratīšanu arī Rīgas domes telpās • IR.lv

LTV: KNAB veicis kratīšanu arī Rīgas domes telpās

11
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks. Foto: Zane Bitere, LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) otrdien veicis kratīšanu arī Rīgas domē, vēstīja LTV ziņas. To apstiprinājis Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR), kurš patlaban pilda mēra pienākumus.

Komentējot KNAB operatīvo darbinieku rīcību, Ameriks atzina, ka viņam otrdien bijusi tikšanās ar KNAB pārstāvjiem. “Man nekādas apsūdzības nav izvirzītas,” paziņoja Ameriks, norādot, ka nevar komentēt to, ar kādu procesu saistīta kratīšana, lai gan neizslēdza iespēju, ka tas saistīts ar “Rīgas satiksmi”.

KNAB darbinieki otrdienas pēcpusdienā bijuši “Rīgas satiksmē” Vestienas ielā un sarunājās ar uzņēmuma vadītāju Leonu Bemhenu. Tomēr neviena persona uzņēmuma telpās Vestienas ielā netika aizturēta.

Vēlāk “Rīgas satiksme” (RS) preses pārstāves Baiba Bartaševiča apliecināja, ka pēcpusdienā KNAB darbinieki ir atstājuši Vestienas ielas telpas un kopā ar vienu no uzņēmuma juristiem devušies uz 5. tramvaju depo Brīvības ielā.

Patlaban nav zināms, vai KNAB darbinieku ierašanās uzņēmumā varētu būt saistīta ar uzņēmēja Māra Martinsona aizturēšanu. KNAB darbinieki aizturējuši Martinsonu, un aizturēšana nav saistīta ar izmeklēšanām pret Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

KNAB komentārus par “Rīgas satiksmi” un Martinsonu aģentūrai LETA nesniedza. KNAB tikai apstiprināja, ka kādā krimināllietā birojs veic procesuālās darbības, taču nekomentēja, vai šajā kriminālprocesā aizturēts Martinsons.

Jau ziņots, ka tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, arī KNAB iepriekšējos gados ir pabijuši RS telpās. Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki šogad 1. oktobrī ieradās RS birojā, lai pārmeklētu atsevišķus kabinetus. Tāpat policija pabijusi arī pašvaldības uzņēmuma autobusu parkā Iļģuciemā. Valsts policija paziņojusi, ka birojā notikusi kratīšana kriminālprocesā, kas ierosināts par krāpšanu lielā apmērā. Vēlāk kļuva zināms, ka kratīšanas veiktas jaunā kriminālprocesā, kas izdalīts no tā dēvētās RS “nanoūdens” krimināllietas.

RS “nanoūdens” lietu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa plāno skatīt nākamā gada 27. maijā. Lietā apsūdzēts bijušais RS darbinieks Vjačeslavs Stunžāns, nanolīdzekļu piegādātājs Aleksandrs Bezkorovainijs, revidents Valērijs Baškirovs un Vita Baurovska.

KNAB darbinieki RS ieradās arī 2011. gadā, kad veica izmeklēšanu tā dēvētajā “Daimler” kukuļošanas krimināllietā. Šī lieta jau vairākus gadus ir izskatīšanā pirmās instances tiesā. Uz apsūdzēto sola šajā lietā sēdušies bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra tā laika padomnieks un kādreizējais SIA “Rīgas satiksme” padomes priekšsēdētāja vietnieks Leonards Tenis, cits Bojāra tā laika padomnieks uzņēmējs Armands Zeihmanis un viņa sieva Vita Zeihmane, Zviedrijā reģistrēta uzņēmuma direktors Raimonds Krastiņš, kā arī Agris Koroševskis un uzņēmējs Sergejs Zambers.

Komentāri (11)

traductrice 12.12.2018. 10.17

“Man nekādas apsūdzības nav izvirzītas,” paziņoja Ameriks…
(u meņa vsje dokūmenti vporjadke :))

+6
0
Atbildēt

0

Jānis Lakijs 12.12.2018. 11.41

Polijas sabiedriskā televīzija ziņo, ka vakar Polijas Centrālais Pretkorupcijas birojs (CBA) sadarbībā ar Latvijas KNAB veicis operāciju pret kukuļdevējiem un kukuļņēmējiem Poznaņā, Varšavā un Rīgā. Runa ir par 200 autobusu un trolejbusu iepirkumu Rīgai 2013.-2016. gadā, kad poļu sab. transporta līdzekļu ražošanas uzņēmuma darbinieki iedevuši rīdziniekiem 800 000 zlotu (€ 186 000) kukuli.
Poznaņā aizturēts sab. transporta līdzekļu ražošanas uzņēmuma valdes§ loceklis, Varšavā – viens no šī uzņēmuma tirdzniecības daļas vadītājiem. Rīgā, kur KNAB operācijā piedalījušies arī Belostokas CBA darbinieki, aizturētas četras personas: par iepirkumu atbildīgais Rīgas satiksmes vadošais darbinieks un 3 cilvēki, kas palīdzējuši slēpt kukuli.
https://www.tvp.info/40387495/sledczy-wytropili-polska-lapowke-w-rydze-miedzynarodowa-akcja-z-udzialem-cba

+4
0
Atbildēt

1

    Sskaisle > Jānis Lakijs 12.12.2018. 13.03

    zināma lieta – magoni un lūsi un ko tur vel jau arī mūsu knabis “noķēra” , kad kaimiņi šos iesaiņotus pasniedza – pateica, kurā brīdī kur jābūt un kas jādara

    protams, ka neviens no laba prāta nerakstīs, kas tad notiek ar pvn nemaksātāju

    0
    0
    Atbildēt

    0

QAnon 12.12.2018. 20.29

Tagad, kad abi sabotieri ir prom, liekas, KNAB beidzot varēs normāli strādāt. Ne jau velti Jaunie Komunisti tā rāvās, lai sagrābtu sev visas drošības iestādes. Vismaz pagaidām vēl kremlim būs jāapmierinās tikai ar IeM, DP un SAB.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu