Sveika un sveiks! • IR.lv

Sveika un sveiks!

Pauls Raudseps

Vecā gada beigas, jaunā gada sākums. Labs brīdis atskatīties uz padarīto, sasniegto, notikušo. Labs brīdis padomāt par nākotni, par mērķiem, par vīzijām. Labs brīdis uzdzīvot!

Visas trīs gadumijas šķautnes viz šajā Ir Nauda numurā.

Parasti decembrī atskatāmies uz aizgājušo gadu, bet simtgades noskaņā esam arī jau pieraduši vērtēt garākus laika nogriežņus. 2018. gada beigās sevišķi nozīmīgi būtu atskatīties uz pēdējiem 10 gadiem, jo tieši tik ilgs laiks ir pagājis kopš brīža, kad Latvijas burbuļekonomika uzsprāga ar skaļu blīkšķi un Parex sabrukums dramatiski ievadīja dižķibeli. Sergejs Pavlovs savācis visus datus, lai varētu salīdzināt — kā dzīvojām treknajos gados, kā dzīvojam tagad un vai tiešām šobrīd ir labākie laiki Latvijas vēsturē?

Taču atskatīties nevajag tikai ar kritisku aci. Tikai dažas nedēļas pēc žurnāla iznākšanas mēs visi cits citam uzsauksim — laimīgu Jauno gadu! Vai ar šādu pliku vēlējumu pietiek, lai atnāktu laime? Kā stāsta Anda Kļaviņa, ir arī efektīvāki, zinātniski pierādīti veidi, kā justies laimīgam. Viens no svarīgākajiem ir apzināt un piefiksēt lietas, par kurām varam izjust pateicību. Kad metīsit skatienu atpakaļ uz pēdējiem divpadsmit mēnešiem, noteikti padomājiet arī par to!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu