Per amici e famiglia • IR.lv

Per amici e famiglia

Italissimo Baznīcas ielā 27/29
Ieva Kalēja

Draugiem un ģimenei — tiem domāts jaunais restorāns Baznīcas ielā Italissimo. Jo — kas gan var būt itāliskāks par garu sēdēšanu mājīgā vidē pie laba ēdiena?

Bieži vien ģimeniska gaisotne nav saistāma ar augstas klases virtuvi, taču Italissimo šo kombināciju eleganti iedzīvina. Interjers kā no žurnāla bildes, kurā tiek ilustrēta moderna omulība — pieklusinātos, bēšīgos toņos nokrāsotas gan koka sijas, gan atklāto ķieģeļu sienas, tām pieskaņoti galdauti, krēsli un dīvāni, bet plašo telpu sienas apgleznotas maigos pasteļtoņos. Pagrabstāvā plaša istaba, kur bērni var rotaļāties. Biznesa pusdienas restorāns nepiedāvā, jo te nav domāts nākt uz mērķtiecīgu darījumu sarunu, kurā — čiks-čiks — stundas laikā viss jau apēsts un apmaksāts.

Ēdamzālē gaisotne ir relaksēta, turpretim virtuvē darīts viss, lai nodrošinātu augstāko itāļu kulinārijas standartu. Ēdienkartē atrodami visi iemīļotākie dienvidu zemes ēdieni, un restorāns lepojas ar picas krāsni, kuru mūrējuši meistari no Rimini.

Nesenā apmeklējuma laikā visspēcīgāko iespaidu atstāja liellopu gaļas ēdieni. Vitello tonnato bija izcils — filejas plānās šķēlītes mīkstas, mērce maiga un gaļas garšu nenomācoša. Liellopa filejas tartars izcēlās ar precīzi iezīmētu profilu, piejauktās garšvielas un pašceptā maize kā fotozibšņi spilgti izcēla svaigās gaļas garšu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu