Kur sarkanās līnijas? • IR.lv

Kur sarkanās līnijas?

Pauls Raudseps

Vējonis nolēma aizmirst paša izvirzītos principus

Sarkanās līnijas? Kas tās tādas? Jau sen vairs nav pārsteigums, ka KPV līderu izpratne par patiesību ir patapināta pa taisno no Orvela 1984, kur jebkura nostāja, jebkurš solījums var mirklī tikt nomainīts pret diametrāli pretējo. Atšķirība tikai tāda, ka Orvela laikā agrāk teikto varēja iemest iznīcināšanai «atmiņas caurumā». Mūs 21. gadsimtā nemitīgi vēro pavisam citāds «lielais brālis» — internets, un tas nekad neko neaizmirst. Tie, kam ir spēks un interese, tur var pameklēt daudzās KPV pretrunu kompilācijas, taču tieši šī brīža politiskajā situācijā aktuālākā ir šī.

Vēlēšanu priekšvakarā KPV partijas spice acīmredzot bija sākusi satraukties par negatīvo rezonansi, kuru radīja viņu jau mēnešiem ilgstošā laipošana un nespēja skaidri atbildēt uz jautājumu par iespēju veidot valdību kopā ar Saskaņu. Tāpēc 3. oktobrī LTV līderu debatēs Artuss Kaimiņš pēc raidījuma vadītāja pirmā jautājuma par vēlamo partiju biedru skaitu patētiski sašķobīja ģīmi un sāka runāt par pavisam ko citu: «Cienījamie Latvijas valsts pilsoņi! Jums daudziem ir noteikti jautājums, kas ir izskanējis visu šo priekšvēlēšanu laiku — vai partija KPV LV sadarbosies ar partiju Saskaņa? Un atbilde uz šo jautājumu ir — nē! KPV LV ar Saskaņu nesadarbosies. KPV LV ar Saskaņu koalīciju neveidos!»

Taču 27. novembrī  partijas jaunceptais premjerministra amata kandidāts Aldis Gobzems Latvijas Radio tikpat patētiski deklamēja: «KPV LV vienmēr ir teikusi, ka tai nav bijušas nekādas līnijas attiecībā uz partijām.» Vārdu sakot — ja vajadzēs, valdībā ņemsim arī Saskaņu.

Ne jau šīs pārgrozības ir pārsteidzošas. Tieši otrādi, būtu šokējoši, ja Gobzems, Kaimiņš un Co tā nerīkotos — viņi jau sen pierādījuši, ka bez mazākās kauna sajūtas gatavi pateikt jebko, kas konkrētajā brīdī šķiet izdevīgi. Daudz nepatīkamāk ir vērot, kā KPV netikumi sāk pielipt arī citiem, no kuriem būtu gaidāma lielāka pietāte pret pašu publiski deklarētajiem principiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu