Ķersies pie analīzes • IR.lv

Ķersies pie analīzes

Ieva Jaunzeme. Foto — Kristīne Madjare
Pauls Raudseps

Kandidāte uz VID vadītājas amatu Ieva Jaunzeme atklāj savus plānus un arī neveiksmīgos centienus viņu ietekmēt Konkurences padomes darbā

Pēdējos divarpus gados Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja krēsls bijis nestabils. Kopš Dana Reizniece-Ozola kļuva par finanšu ministri, viena VID vadītāja atkāpusies, divi kandidāti tikuši izbrāķēti, un viena vadītāja, Ilze Cīrule, veiksmīgi sākusi darbu, priekšlaicīgi devās mūžībā šā gada martā.

20. novembrī kļuva zināms atkārtoti rīkotā konkursa rezultāts. Visās kārtās augstāko vērtējumu saņēmusi Ieva Jaunzeme, kurai jau ir plaša pieredze valsts pārvaldē. 90. gados viņa ieņēma vadošus amatus Labklājības ministrijā, tad četrus gadus bija Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore, bet no 2006. līdz 2012. gadam vadīja Konkurences padomi. Pēc tam atgriezās ministrijā valsts sekretāra amatā un kopš 2016. gada ir administrācijas vadītāja Ekonomikas ministrijā.

Jau tūlīt pēc viņas nominēšanas finanšu ministre paziņoja, ka par Jaunzemes apstiprināšanu jālemj nākamajai valdībai, tāpēc šobrīd par to nav skaidrības. Tomēr tas netraucē jau tagad izzināt Jaunzemes ieceres un uzskatus, tāpēc Ir devās viņu intervēt.

Kāpēc pieteicāties uz VID vadītājas amatu?
Tāpēc, ka [personāla atlases firma] Amrop mani uzrunāju. Biju domājusi, ka man nepieciešamas izmaiņas darba dzīvē, bet par VID, ievērojot visu līdz šim notikušo, nebiju tā īpaši aizdomājusies. Es nekādā gadījumā negribēju apdraudēt savu reputāciju ar dalību necaurspīdīgā un nesaprotamā procesā. Tādēļ man bija ļoti svarīgi, ka Amrop teica — šoreiz process būs citāds.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu