Vējonis pirmdien tiksies ar visām parlamentā pārstāvētajām partijām • IR.lv

Vējonis pirmdien tiksies ar visām parlamentā pārstāvētajām partijām

6
Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Zane Bitere, LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdien, 26. novembrī, tiksies ar visām parlamentā pārstāvētajām partijām, aģentūrai LETA apliecināja Valsts prezidenta kancelejā. Precīzi tikšanās laiki gan vēl tiekot saskaņoti, norādīja kancelejā.

Tikmēr partijas “KPV LV”, kas kopā ar apvienību “Attīstībai/Par!” (AP) lūgusi kopīgu pieņemšanu pie Vējoņa, līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš sociālajā tīklā “Twitter” vēsta, ka šāda abu partiju tikšanās ar prezidentu būšot un notiks 26. novembrī plkst.10.

Vējonis piektdien intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” sacīja, ka gadījumā, ja valdības veidošanas sarunās iesaistītās partijas līdz pirmdienai nebūs spējušas vienoties par vairākuma atbalstītu Ministru prezidenta amata kandidātu, tad otra iespēja tām vairs netiks dota.

Prezidents neslēpa, ka viņam ir “plāns B”, taču neatklāja, kāds tas ir, tikai atzina, ka “partijām tas varētu nepatikt”. Valsts pirmā persona gan norādīja, ka minētais “plāns B” nekādā gadījumā nav saistīts ar Saeimas atlaišanu.

“Es esmu devis termiņu līdz pirmdienai, lai partijas piedāvā [vairākuma atbalstītu premjera amata kandidātu]. Nu tad zināmā mērā var teikt, ka 26. novembris ir tas kritiskais brīdis. Ja partijas līdz tam nespēs vienoties, tad tām šādas tiesības vispār vairs netiks dotas,” sacīja Vējonis.

Tikmēr partija “KPV LV” un AP lūgušas kopīgu pieņemšanu pie Valsts prezidenta pirmdien, lai runātu par valdības veidošanas gaitu.

Kā aģentūrai LETA teica “KPV LV” līdzpriekšsēdētājs Kaimiņš, Vējoņa izteikumi medijos par premjera izvirzīšanas kārtību sabiedrībā var tikt pārprasti, kā arī var radīt iedzīvotājiem nepareizu priekšstatu par aktivitātes trūkumu sarunās par valdības veidošanu. Politiķis norāda, ka šāds apgalvojums ir nepamatots un tieši skar partijas “KPV LV” premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu, kā arī AP premjera amata kandidātu Arti Pabriku.

Abas partijas lūdz audienci pie Vējoņa, lai noskaidrotu viņa redzējumu valdības veidošanas sakarā, teica Kaimiņš.

AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts apstiprināja, ka abām partijām bijušas konsultācijas un ļoti laba saruna, kurā nolemts kopīgi lūgt tikšanos ar Valsts prezidentu, lai pārrunātu jautājumu par to, kas tiek sagaidīts no partijām. Arī AP vēlētos izprast Valsts prezidenta nostāju attiecībā uz abu partiju izvirzītajiem premjera amata kandidātiem.

Pavļuts gan atturējās komentēt, vai arī AP uzskata, ka Valsts prezidenta izteikumi var tikt pārprasti.

Komentējot Vējoņa izteikumus, “KPV LV” politiķis Gobzems norādīja, ka saskaņā ar Satversmi Valsts prezidentam, nevis partijām ir jānominē Ministru prezidenta amata kandidāts. Valsts prezidentam “ir jāsaņem drosme” un jāaicina labākais iespējamais kandidāts veidot valdību, uzsvēra politiķis. Kamēr tas nav izdarīts, nav juridiska pamata sākt vākt atbalstu vēl neizvirzītam pretendentam, uzskata Gobzems.

Politiķis tieši nekomentēja, vai zina, ko paredz Vējoņa plāns “B”. Arī Valsts prezidenta minētais, ka attiecīgais variants partijām varētu nepatikt “KPV LV” nebaidot.

Savukārt AP Ministru prezidenta amata kandidāts Pabriks teica, ka plašāku viedokli par valdības veidošanas procesu paudīs rīt gaidāmajā partijas “Latvijas attīstībai” kongresā. Tāpat viņš norādīja, ka gaida tikšanos ar Valsts prezidentu, kas gaidāma pirmdien.

Komentāri (6)

J.šveiks 24.11.2018. 18.52

es viņu neņemu par pilnu rubuli

+2
0
Atbildēt

1

    tonijs > J.šveiks 24.11.2018. 22.13

    Lāga vīrs, tikai prezidenta cepure viņam par lielu, neko darīt.

    +3
    0
    Atbildēt

    1

    J.šveiks > letonijs 25.11.2018. 17.24

    tā maza bēda , var līdzēt ieliekot galvas blīvi.

    +3
    0
    Atbildēt

    1

    Vahamurka > J.šveiks 26.11.2018. 14.39

    Ciešākais sabiedrotais Bordāns palīdzēs ar savējo galvu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 26.11.2018. 09.12

vakardien gribēju skatīties filmu Nezināmais karavīrs, bet vājo nervu dēļ nevarēju – visu laiku
pārslēdzu uz Rīga24 un tad es sapratu , kāda shēma šobrīd ir spēkā

Bordāns atspārdīšanai izvirzīts pirmais, kā visreālākais kandidāts. Izdevās – nogremdēja Bordānu ar visu partiju viens un divi. Tagad jātiek galā ar abiem draugiem – pabriku un gobzemi – arī tam jau darbojas viegli saprotama shēma –

nu un tad , kad valdību nesastādīs ne pabriks , ne gobzems, tad vējonim būs iespēja atstrādāt lembja uzticību – nosaukt lembja kalponi reiznieci ozolu par jaunās valdības galvu – tautas glābēju –

tas viss būs ļoti treknā un bagātīgā propagandas mērcē, tā , ka mēs – lumpenīši ozolu reiznieci vai viņai līdzīgu kandidātu – lempja kalpu uztversim nevis kā bandītu uzvaru Eiropas fondu naudas palieku norīšanā =nozagšanā, bet mēs savus drāzējus un apzadzējus vēl ar ordeņiem apkarināsim

nu tādi pīrādziņi – saprotu, kā man dzīvē nav paveicies piedzimstot Latvijā – nu ja ne Zviedrijā – vai tiešām Tas Kungs mani nevarēja dzemdināt vismaz Igaunijā? Laikam jau tomēr nē ….

0
-2
Atbildēt

1

    Vahamurka > Drosma 26.11.2018. 12.42

    Nosmērējies tik ar zābaksmēru un laidies uz Zviedriju prasīt patvērumu,nav ko tev te nīkt,savus čekistus te pie varas tik un tā nesagaidīsi,Zviedrijā ātrāk dabūsi kādu imamu par premjeru un varbūt vēl kāds muhamedānis tevi paņems par piekto sievu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu