Pēc spiegu skandāliem miris Krievijas GRU priekšnieks Korobovs • IR.lv

Pēc spiegu skandāliem miris Krievijas GRU priekšnieks Korobovs

2
Igors Korobovs. Foto no Interfaks.

Krievijas ziņu aģentūras, atsaucoties uz Aizsardzības ministriju, vēsta, ka miris Krievijas Bruņoto spēku Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) ģenerālštāba priekšnieks Igors Korobovs. Korobova (62) nāves iemesls esot “smaga un ilgstoša slimība”.

Korobovs Krievijas Bruņotajos spēkos dienēja kopš 1973. gada. 1985. gadā viņš sāka dienēt militārajā izlūkošanā, bet 2016. gadā tika iecelts par GRU priekšnieku pēc pārvaldes iepriekšējā vadītāja Igora Serguna nāves. Pēc oficiālās versijas, Serguns nomira savās Piemaskavas mājās no sirdslēkmes 2016. gada 3. janvārī, taču pēc ASV izlūkdienesta ziņām viņš nomira citā dienā, turklāt tālu projām no Krievijas – Libānā.

Korobovs, kurš GRU sāka vadīt pēc Serguna nāves, vadīja arī izlūkdienesta darbību Sīrijas militārās operācijas laikā, ziņo aģentūra Interfaks. Tāpat aģentūra atzīmē, ka Korobovs, kurš 1985. gadā pabeidza Krievijas Militāri diplomātisko akadēmiju un bija Bruņoto spēku Ģenerālštāba Militārās akadēmijas absolvents, kalpojis ne tikai dažādos militāros amatos, bet arī vadījis visas GRU ārzemju rezidentūras.

Šis gads Krievijas izlūkdienestam nesa lielus skandālus, no kuriem graujošākais ir bijušā izlūkdienesta virsnieka Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas indēšanas mēģinājums Lielbritānijā martā. Britu varasiestādes indēšanas mēģinājumā vaino GRU virsniekus Aleksandru Petrovu un Ruslanu Boširovu, kuru vainas dēļ gāja bojā arī britu pilsone un vēl viens cilvēks smagi saindējās.

Mediji arī noskaidroja abu GRU virsnieku īstos vārdus un biogrāfijas, tā atklājot viņu patieso identitāti.

Kā raksta mediji, ģenerālis Korobovs bija apbalvots ar augstiem valsts apbalvojumiem, tajā skaitā viņam piešķirts Krievijas varoņa nosaukums.

Komentāri (2)

QAnon 23.11.2018. 10.13

Jagodas un Ježova bēdīgie likteņi nevienam neko nav iemācījuši.
https://www.youtube.com/watch?v=CE6GOlTuLAg

+1
0
Atbildēt

0

J.Biotops 22.11.2018. 21.08

Puisis novilka gandrīz trīs gadus. Nekad neesmu sapratis, ko cilvēks domā, piekrītot tādam amata pildīšanas grafikam, jo zina taču, kā krēsls atbrīvojies un kas noticis ar priekšgājēju. Laikam jau katrs cer, ka ar viņu gan tā nebūs. Apsveicu nākošo. Un aiznākošo.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu