Rīgā notiks Zolitūdes traģēdijas piemiņas pasākumi • IR.lv

Rīgā notiks Zolitūdes traģēdijas piemiņas pasākumi

Laukumā pie pagaidu pieminekļa Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem. Foto: Evija Trifanova, LETA

Rīgā trešdien no plkst. 16.45 norisināsies Zolitūdes traģēdijas piemiņas pasākumi, aģentūru LETA informēja Biedrības “Zolitūde 21.11.” valdes pārstāve Regīna Ločmele-Luņova.

Vispirms plkst. 16.45 traģēdijas vietā, Priedaines ielā 20, notiks pareizticīgo mise bojāgājušo piemiņai. Pēc tam no plkst. 17 līdz 19 Zolitūdes traģēdijas piektās gadskārtas piemiņas pasākums, kurā piedalīsies biedrības “Zolitūde 21.11.” biedri, traģēdijā bojāgājušo tuvinieki un cietušie, glābšanas operācijas dalībnieki, valsts un pašvaldības pārstāvji un citi iedzīvotāji.

Plkst. 17.30 sāks skanēt audioieraksts, un uz liela ekrāna tiks demonstrēta dokumentālā filma, kuru ir izveidojis režisors Konstantīns Odarsts. Pēc dokumentālās filmas sekos klusuma brīdis.

Plkst. 17.45 sāks skanēt mūzikas skaņdarbu ieraksti, turpināsies dažādu videomateriālu par traģēdiju demonstrēšana uz liela videoekrāna un pasākuma dalībnieki liks svecītes pie sētas, kas ierobežo bijušo lielveikala “Maxima” teritoriju.

Pasākuma laikā interesenti par ziedojumiem varēs saņemt biedrības izdoto grāmatu “Atceries Zolitūdi”.

2013. gada 21. novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam “Maxima”, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Būveksperti secinājuši, ka traģēdija notika, jo bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, tādēļ tas iegruva.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu