Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Zagļu karalis/King of Thieves
Kristīne Simsone

Zagļu karalis/King of Thieves

Vai izcilu aktieru — Maikla Keina, Džima Broudbenta un Toma Kurtneja piekrišana dalībai filmā ļauj producentiem un režisoriem nolemt, ka šīs zvaigznes ir spējīgas «iznest» pat tādus kinodarbus, kuriem nav kārtīga scenārija, bet ir tikai komēdijisku etīžu virknējums? Britu filmdara Džeimsa Mārša kinoveikums atstāj šādu iespaidu. Apbrīnoju veidotāju nesatricināmo pārliecību, ka sižetam pietiek ar vienu «asprātību»: skatīties, kā cienījamos gados esošs zagļu pulciņš aptīra juvelierbodi. No 23. novembra.

Dogmens / Dogman. Pazīstamā itāļu režisora Mateo Garones filmas stāstā visas kārtis ir galdā — ir skaidrs, kurš ir alfa tēviņš un kurš — pakļauts kā šunelis. Vienīgais jautājums ir — kad un kā šis agresijā un spēkā balstītais attiecību modelis eksplodēs? Tas rada elektrizējošu spriedzi, turklāt filmā darbojas izcili piemeklēti aktieri, kas ar savu spēli, plastiku un ķermeņa valodu attiecības ataino gluži vai taustāmā līmenī. Īpaši labs ir galvenās lomas — suņu friziera Marčello atveidotājs, aktieris Marčello Fonte. Raupjš, tumšs cilvēciskās agresijas šķērsgriezums. Splendid Palace no 22. novembra, Kino Bize no 27. novembra.

2ANNAS. Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS reflektēs gan par īsfilmu žanra jaunākajām tendencēm, gan sabiedriski aktuālām tēmām. Programma ir sadalīta vairākās sadaļās — Latvijas simtgades programma, Baltijas un starptautiskais īsfilmu konkurss, īpašas programmas bērniem un jauniešiem. Festivālu atklās kinokoncerts ar Aleksandra Rusteiķa 1930. gadā uzņemto varoņsāgu Lāčplēsis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu