Lustrācija Latvijā ir sākusies • IR.lv

Lustrācija Latvijā ir sākusies

3

Replika par Ginta Grūbes interviju Esam spēcīga nācija

Lai arī nokavēti, tomēr neformāli Latvijas sabiedriskajā telpā beidzot pēc būtības ir sācies lustrācijas process. Katra izstāstītā liecība par to, kā darbojās padomju gara verdzības sistēma, radot bailes, nedrošību un ievainojamību, nostiprina mūsu valsts drošību šodien un garīgi atbrīvo, kā arī izgaismo pašu liecinieku, sistēmas upuri. Jā, arī tad, ja viņš formāli vai pēc būtības ir bijis ziņotājs. Beidzot šī mūsu pagātnes nasta mūs atstās. Un tā ir mūsu atdzimšana.

VDK ziņotāju kartotēkas drīzā publicēšana un Latvijas radošās inteliģences aktivitātes nodrošina sen gaidīto attīrīšanos.

Bet, kā jau katra dzimšana, tā ne vienmēr ir viegla, dažkārt tā arī ir saistīta ar pārpratumiem un sāpēm. Jaunais dzimst, sevi apliecinot, pārvarot veco.

Esmu ļoti pateicīga režisoram un producentam Gintam Grūbem par paveikto, sākot sarunu sabiedrībā gan ar jauno filmu Lustrum, gan arī pausto intervijās, arī žurnālā Ir.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu