Ēdiena spēks • IR.lv

Ēdiena spēks

Bārs un dizaina veikals M50. Pašā Miera ielas sākumā blakus dizaina lietu veikalam M50 durvis vēris bārs un aksesuāru veikals ar viesmīlīgu atmosfēru un iespēju priecēt acis un vēderu. Facebook.com/m50designbar Miera iela 17
Linda Tellgrena

Saldsērīgās rudens noskaņas palīdzēs atvairīt garšīga maltīte ārpus mājas. Noskatījām dažas jaunas vietas Rīgā, ko vērts izmēģināt

Skaistums pie kafijas tases

Latvijā radīta dizaina mīļotāji zina ceļu uz Miera ielu, kur mīt veikals M50. Šovasar veikalam blakus durvis vēris dizaina bārs ar tādu pašu nosaukumu. Kā smejas tā saimniece Elīna Berklava, lai modes dāmām, kad nopirkta jauna kleita, būtu, kur šo notikumu nosvinēt! Iemājojis bijušās DAD cafe telpās, bārs piedāvā abu lietu apvienojumu — iespēju nobaudīt dzērienus un ieturēt maltīti zem viena jumta ar interjera lietu veikalu. Telpas iekārtojumu klusinātos toņos ar spilgtākiem akcentiem veidojusi Inga Bermaka, savukārt plauktos izvietota Latvijā tapusi keramika, grāmatas, puzles, aksesuāri.

Bāra stūrī rakstains paklājs iezīmē vietu improvizētai skatuvei, jo šeit notiek gan plānoti, gan spontāni koncerti un pasākumi. Arī vietējo mākslinieku izstādes. Savukārt vakaros varēs apgūt jaunas prasmes dažādās meistarklasēs (rotu, galvas kroņu gatavošana u. c.). Netrūks arī sarunu vakaru par visdažādākajām tēmām — astroloģiju, finansēm, personiskajām pieredzēm.

Ēdienu un dzērienu karte ir vienkārša — labākais, kas pašiem iekritis sirdī. Te var vērot atvasaras saules zaķus Miera ielas kaimiņu The Rocket Bean Roastery kafijas tasē vai izvēlēties kādu neparastu tēju, ko sarūpējuši tējas pazinēji no blakus esošā Illuseum. Pieejama arī kombucha, Valmiermuižas zelteris un mate, vietējo alus darītāju brūvētas alus šķirnes. Ja esi izsalcis, pasūti bagātīgi pildītu kruasānu (2,50 €) vai ko kreptīgāku — kartupeļus ar sieru un saulē kaltētu tomātu pesto (3 €). Vēsajās dienās te būs no Latvijas dārzeņiem gatavotas zupas un vitamīnu kokteiļi.

Bāram jau ir pastāvīgo apmeklētāju loks, jo Miera ielas republika joprojām ir kā magnēts gan vietējo, gan tūristu vidū. Lai nemulsina nosaukums — M50 bārā ir gaidīti arī bērni, šeit ir gan spēles, gan puzles laika kavēšanai, netiek aizmirsti arī četrkājainie draugi, tos pacienās ar bļodu ūdens.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu