Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Otrdien pēc 100 deputātu svinīgā solījuma apstiprinātas 13. Saeimas pilnvaras. Par Saeimas priekšsēdētāju ievēlēta Ināra Mūrniece (NA), kura šo amatu ieņēma arī 12. Saeimā. Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzrunā jaunajam sasaukumam aicināja deputātus strādāt, domājot par mūsu bērnu un valsts nākotnes interesēm.

Pēcvēlēšanu partiju reitingi no SKDS rāda, ka oktobrī atbalsts pieaudzis Saeimas jaunpienācējām partijām. Pirmajā vietā ir Saskaņa ar 19,2%, otrā ir KPV LV ar 11,5%, trešā — Jaunā konservatīvā partija ar 10,1%. Politisko spēku Attīstībai/Par! atbalsta 8,9%, Nacionālo apvienību — 8,4%. Reitingu kritumu no 9,4% septembrī līdz 5,4% oktobrī piedzīvojusi Zaļo un Zemnieku savienība.

12. Saeima pēdējā sēdē pieņēma Diasporas likumu, kura mērķis ir stiprināt diasporas piederību Latvijai un atbalstīt reemigrantus. Savukārt Noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests pēc deputātu lēmuma kļūs par Ministru kabineta, ne vairs prokuratūras pārraudzītu iestādi.

Finanšu ministre Reizniece-Ozola uzrakstījusi iesniegumu par izstāšanos no Aivara Lemberga vadītās partijas Latvijai un Ventspilij. Reģionu alianses kopsapulcē par partijas priekšsēdētāju ievēlēts Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs. Par partijas Gods kalpot Rīgai priekšsēdētāju vienprātīgi pārvēlēts Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu