Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Vācijas kanclere Angela Merkele pēc pašreizējo pilnvaru termiņa beigām 2021. gadā vairs nekandidēs uz kancleres amatu. To viņa paziņoja pirmdien pēc vēlēšanām Hesenes federālajā zemē, kur Merkeles vadītā Kristīgo demokrātu savienība un Sociāldemokrātiskā partija cieta sakāvi. Merkele arī paziņoja, ka decembrī KDS kongresā atkārtoti nekandidēs uz partijas vadītājas amatu. KDS viņa vada 18 gadus. Foto — Reuters/Scanpix

Norvēģijā pagājušajā nedēļā sākās NATO vērienīgākās militārās mācības kopš aukstā kara beigām Trident Juncture 18. Manevros, kas ilgs līdz 7. novembrim, piedalīsies 50 000 karavīru no 29 NATO valstīm, kā arī no Somijas un Zviedrijas. Savukārt Krievijas kara flote starptautiskajos ūdeņos pie Norvēģijas krastiem plāno šonedēļ veikt raķešu šaušanas mācības.

Eiropas Parlamenta Andreja Saharova cilvēktiesību balva piešķirta Krievijā ieslodzītajam ukraiņu režisoram Oļeham Sencovam. Sencovu aizturēja 2014. gada 11. maijā Krievijas okupētajā Krimā it kā aizdomās par «teroraktu plānošanu», un piesprieda 20 gadu cietumsodu stingra režīma kolonijā.

Spānijas Augstākā tiesa pagājušajā nedēļā izdeva rīkojumu, ka 18 bijušajiem Katalonijas līderiem jāstājas tiesas priekšā par viņu rīcību reģiona neatkarības pasludināšanā.

Itālijas premjers Džuzepe Konte pagājušajā nedēļā vizītē Maskavā aicināja izbeigt Eiropas Savienības sankcijas Krievijai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu