Komandas darbs • IR.lv

Komandas darbs

Nellija Ločmele

Mazāk par divām nedēļām atlicis līdz jaunās Saeimas sanākšanai, taču valdības veidošanas sarunas šķiet pat tālāk no rezultāta nekā pirmajās pēcvēlēšanu dienās. Iespējams, dažādās prasībās un ambīcijās iestrēgušajiem politiķiem vērts ieklausīties Jāņa Dzeņa padomā — viņš ir jauns un talantīgs latviešu profesionālis, kas pēc septiņiem ārzemēs pavadītiem gadiem ar prieku atgriezies Latvijā. Jāņa darbs ilgstoši bijis saistīts ar organizāciju psiholoģiju, tāpēc, intervējot par viņa atgriešanos Latvijā, puspajokam vēl pajautājām, ko viņš saka par valdības veidošanu. «Domāju, visiem iesaistītajiem vajadzētu vienā telpā kopā pavadīt 48 stundas. Strādāt atkal un atkal, līdz nonāk pie risinājuma,» Jānis saka pēc nopūtas. Varbūt noder!

Laikam gan organizāciju psihologa ir pietrūcis, īstenojot KNAB reformu. Šis principā loģiskais solis, kas ļaus palielināt biroja darbinieku pārāk zemo atalgojumu, beidzies ar nopietnu zaudējumu. Piektā daļa operatīvo darbinieku ir pametuši KNAB — ļoti pieredzējuši darbinieki, kas strādājuši ar skaļām un nopietnām lietām. Jācer, ka KNAB vadībai ir plāns, kā šo robu komandā aizpildīt, lai biroja pārkārtojumi nekļūst par vinnestu likumpārkāpējiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu