Mūžībā aizgājis mūziķis Valters Frīdenbergs • IR.lv

Mūžībā aizgājis mūziķis Valters Frīdenbergs

Mūziķis Valters Frīdenbergs. Foto: Zane Bitere, LETA

Pēc ilgstošas cīņas ar slimību trešdien 30 gadu vecumā mūžībā aizgājis mūziķis un televīzijas raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs, aģentūrai LETA apstiprināja Frīdenberga draugs un agrākais skatuves partneris Kārlis Būmeisters.

Frīdenbergs cīnījās ar ļaundabīgu audzēju, un labdarības portāls “Ziedot.lv” pagājušā gada ziemā aicināja iedzīvotājus ziedot līdzekļus Frīdenberga ārstēšanas terapijām Vācijā. Ziedojumos tika savākti vairāk nekā 132 000 eiro. Viņš ilgstoši veica izmeklējumu ciklu Berlīnes Šaritē klīnikā, lai noteiktu, kāda terapija viņa onkoloģiskajai saslimšanai ir visefektīvākā, trešdien raksta “lsm.lv”.

Janvārī Valters bija optimistisks par ārstēšanos, un jau aprīlī viņam bija iespēja atgriezties Latvijā, kā arī piedalīties LTV raidījuma “Gudrs, vēl gudrāks” filmēšanā. Pagājušajā nedēļā Valters gan vairs nevadīja jauniešu iemīļoto LTV raidījumu “Gudrs, vēl gudrāks”.

Frīdenbergs dzimis 1987. gadā, mācījies Rīgas Valda Zālīša pamatskolā, Rīgas 1.Bērnu mūzikas skolā, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā un Latvijas Universitātē ieguvis bakalaura grādu politikas zinātnē.

Savu mūziķa karjeru Frīdenbergs divu gadu vecumā sāka Latvijas Radio bērnu vokālajā ansamblī “Dzeguzīte”, bet plašāku atpazīstamību guva kā grupas “Putnu balle” dalībnieks. 2005.gada viņš kopā ar Būmeisteru pārstāvēja Latviju “Eirovīzijas” dziesmu konkursā ar skaņdarbu “The War Is Not Over”, iegūstot piekto vietu. 2011.gadā Fridenbergs kļuva par grupas “Tumsa” vokālistu.

Frīdenbergs strādājis Latvijas Televīzijā (LTV), kur vadījis “Eirovīzijas” konkursa nacionālās atlases kārtu un raidījumu “Gudrs, vēl gudrāks”.

Latvijas Televīzija izsaka visdziļāko līdzjūtību viņa tuvākajiem cilvēkiem, draugiem un kolēģiem.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu